Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 39χρονος Λαμιώτης και 45χρονη από τη Β. Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 08:20 Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 39χρονος Λαμιώτης και 45χρονη από τη Β. Εύβοια

Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Κορωνοϊού. Γεμίζει σιγά-σιγά και ο δεύτερος όροφος της Κλινικής…

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι οι ειδήσεις από το μέτωπο του κορωνοϊού, καθώς η κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων, επιβαρύνει ολοένα και πιο πολύ το σύστημα υγείας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 503 διασωληνωμένους, ενώ και ο αριθμός των θανάτων θυμίζει το 3ο κύμα της περασμένης Άνοιξης.

Η κατάσταση δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου τα κρούσματα μετά την παρέλαση πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά. Ήδη ο Νοέμβριος παρουσιάζει περισσότερα κρούσματα από όσο και οι 31 ημέρες του «κακού» Οκτώβρη!

Σε αριθμούς ασθενών, το Νοσοκομείο Λαμίας μετρά 6 στους 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 41 στην Κλινική Covid, όπου εδώ και μέρες έχει ανοίξει και ο 2ος όροφος.

Στο σύνολο των 47 ασθενών οι 39 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο (85,37%).

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι σε σχεδόν 48 ώρες, 5 ασθενείς από 39 έως 65 ετών, χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Οι τρεις βρήκαν κρεβάτι στη ΜΕΘ Covid Λαμίας, καθώς αντίστοιχα τρεις ασθενείς πήραν εξιτήριο για το Πέτρινο και την Γενική ΜΕΘ.

Έτσι μετά από έναν 52χρονο Λαμιώτη, ακολούθησαν ένας 64χρονος επίσης από Λαμία, αλλά και μία 45χρονη από την Ιστιαία, παίρνοντας τη θέση 42χρονου Λαμιώτη και δύο γυναικών 68 και 71 χρονών (από Λαμία επίσης). Οι δύο πρώτοι παρουσίασαν βελτίωση και επέστρεψαν στην Κλινική Covid, ενώ η 71χρονη μεταφέρθηκε στη Γενική ΜΕΘ αφού είναι πλέον αρνητική στον ιό (είχε εισαχθεί στις 17/10 και διασωληνώθηκε στις 21/10).

Όπως σημειώσαμε πιο πάνω όμως, οι διασωληνώσεις ασθενών συνεχίστηκαν, έτσι δύο ακόμη άτομα χρειάστηκαν ΜΕΘ και διακομίστηκαν σε άλλα Νοσοκομεία. Ο ένας εξ αυτών μόλις 39 ετών από Κοινότητα της Λαμίας και ο άλλος 65 ετών από χωριό του Δομοκού. Ο τελευταίος διακομίστηκε στο ΚΑΤ όπου ήδη είχαν μεταφερθεί άλλοι τέσσερις ασθενείς από τη Λαμία, ενώ ο 39χρονος στη ΜΕΘ Χαλκίδας, που είχε εξυπηρετήσει τελευταία φορά ασθενή από τη Λαμία, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι εισαγωγές ασθενών συνεχίζονται και στο Πέτρινο κτίριο όπου στεγάζεται η Κλινική Covid, με τους ασθενείς να φτάνουν τους 41. Το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι άνω του 85% και το χειρότερο είναι ότι αφορά νέους ανθρώπους. Ενδεικτικά το τελευταίο 24ωρο αφορά άτομα από 37 έως 59 ετών, όλα ανεμβολίαστα.

Επειδή στον ορίζοντα δεν προβλέπονται γενικά Lockdown, το μόνο όπλο είναι ο εμβολιασμός (που σε πολύ μεγάλο ποσοστό εξασφαλίζει ήπια συμπτώματα). Κατά τα άλλα, είναι εξίσου απαραίτητα τα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως μάσκες, αντισηψία, αποστάσεις (μακριά από χώρους με συνωστισμό) και τακτικοί έλεγχοι με rapid ή self test.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση