Η Β/Βάθμια Εκπαίδευση τίμησε τον πρόωρα χαμένο Διευθυντή της Κώστα Αργυρόπουλο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 19:03 Η Β/Βάθμια Εκπαίδευση τίμησε τον πρόωρα χαμένο Διευθυντή της Κώστα Αργυρόπουλο

Υπό τους ήχους των Pink Floyd και του “Wish you were here” η ξενάγηση στο Εργαστήριο Φυσικών Σπουδών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, που φέρει το όνομά του…

Μια ξεχωριστή εκδήλωση τιμής και μνήμης στον πρόωρα χαμένο Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο, διοργάνωσε, με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από το θάνατό του, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και το Μουσικό Σχολείο Λαμίας, το οποίο και τη φιλοξένησε το πρωί του Σαββάτου (20/11) στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Στο συγκεκριμένο σχολείο άλλωστε υπάρχει από το Δεκέμβριο του 2020 και το Εργαστήριο Φυσικών Σπουδών που φέρει το όνομα του αείμνηστου Διευθυντού. Ένα Εργαστήριο, που είχε ιδρύσει ο ίδιος, όταν το 2005 τοποθετήθηκε σε οργανική θέση εκεί.

Γενικότερα ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος υπηρέτησε για 32 χρόνια την δημόσια εκπαίδευση, από διάφορες θέσεις ευθύνης, στη μνήμη μας όμως δεν έμεινε μόνο ως Εκπαιδευτικός και Διευθυντής, αλλά κυρίως ως Άνθρωπος και Παιδαγωγός!

Για αυτό παρά τα μέτρα που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας, πολλοί ήταν αυτοί που εκδήλωσαν την επιθυμία από όλη τη Φθιώτιδα να παραβρεθούν για να τιμήσουν τη μνήμη του και να πουν ένα καλό λόγο για κείνον.

Ανάμεσά τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών, ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και συγχωριανός του, Θανάσης Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Ομότιμος Καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς.

Για τον εκλιπόντα μίλησαν οι συνάδελφοί του, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και προσωπική του φίλη, Ελένη Μπενιάτα, η νυν Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμητρα Τσιάκα και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στενή του συνεργάτιδα, Κατερίνα Καλογήρου, οι οποίες αναφέρθηκαν ξεχωριστά στην προσωπικότητά του και μοιράστηκαν μαζί μας προσωπικές τους στιγμές.

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν το ευχαριστώ της μικρής του κόρης Ευαγγελίας, που βρέθηκε στη Λαμία ειδικά για την εκδήλωση προς τιμήν του αγαπημένου της πατέρα, μεταφέροντας και τις θερμές ευχαριστίες της αδελφής της Ευσταθίας που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Στερεάς Χρίστος Μαρκαντώνης και δεκάδες διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί, συγγενείς και φίλοι. Παρών και ο αγαπημένος αδελφός του και πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Ηλίας Αργυρόπουλος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Νικόλαος Τζήμας, ο οποίος ξενάγησε επίσης τους προσκεκλημένους στην αίθουσα «Κώστας Αργυρόπουλος».

Εκεί εκτός από το βιογραφικό του εκλιπόντος, ηχούσε και η μουσική των αγαπημένων του Pink Floyd, με το ξεχωριστό “Wish you were here”, ευχή που σίγουρα όλοι σκεφτήκαμε όχι μόνο τη συγκεκριμένη μέρα…

Δείτε φωτογραφίες από την όμορφη εκδήλωση:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση