Πελασγία: Ανάστατοι οι κάτοικοι για την μετακίνηση του γιατρού Δημήτρη Δοσόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 08:57 Πελασγία: Ανάστατοι οι κάτοικοι για την μετακίνηση του γιατρού Δημήτρη Δοσόπουλου

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε, στους κατοίκους της Πελασγίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου, η σημερινή είδηση της απόφασης για μετάθεση του μόνιμου ιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Πελασγίας , κ. Δοσόπουλου Δημ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Η απόφαση πάρθηκε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid και των αυξημένων εισαγωγών στο Νοσοκομείο.

Όσοι κάτοικοι βρέθηκαν σήμερα στο Περιφερειακό Ιατρείο Πελασγίας, είτε για την συντατογράφηση φαρμάκων είτε για εξέταση , εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια & αντίδραση τους στο ενδεχόμενο για κάποιο χρονικό διάστημα, να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

«Απαράδεκτο, αν συμβεί αυτό. Είμαι 75 χρονών με αναπνευστικά προβλήματα και ο κος Δημήτρης για εμάς είναι  στήριγμα. Πες μου, τώρα εγώ τί θα κάνω που δεν μπορώ να μετακινηθώ;», μας αναφέρει ο κος Κώστας, κάτοικος της περιοχής.

«Αντιλαμβανόμαστε την γενικότερη επιβαρυμένη κατάσταση λόγω covid, αλλά δημιουργείται σοβαρότερο πρόβλημα στην περιοχή μας. Επιζητούμε, εδώ και χρόνια, την περαιτέρω ενίσχυση του Περιφεριακού Ιατρείου Πελασγίας και όχι την υποστελέχωση του, κάθε φορά που το σύστημα Υγειονομικής Περίθαλψης πιέζεται. Είναι αδιανόητο ένας πρώην Δήμος, αγροτικό-ορεινός, με δύο μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στα όρια του, να στερείται υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης...», μας τονίζει, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ο αριστείδην Αντιδήμαρχος της ΔΕ Πελασγίας, Πρεμέτης Γιάννης.

Μέσω του Lamia Report, ο Γιάννης Πρεμέτης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το τί μέλλει γενέσθαι και συνεχίζει αναφέροντας μας πως «Θέλω να πιστεύω πώς η απόφαση πάρθηκε λόγω της γενικότερης πίεσης. Είναι αδιανόητο για εμάς, να μην προσμετρώνται οι συνθήκες που επικρατούν. Και αυτήν την στιγμή, περισσότερο από ποτέ, η περιοχή μας δεν μπορεί να μείνει ούτε μία ώρα χωρίς γιατρό. Δεν απαιτούμε το κάτι παραπάνω για τον τόπο μας, απαιτούμε τα αυτονόητα που τόσα χρόνια τα στερούμαστε χωρίς να αντιδρούμε...».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση