Λαμία: Έξι διασωληνωμένοι ζητούν κρεβάτι ΜΕΘ! Νέοι θάνατοι από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 08:00 Λαμία: Έξι διασωληνωμένοι ζητούν κρεβάτι ΜΕΘ! Νέοι θάνατοι από κορωνοϊό

Δεκάδες τα σοβαρά περιστατικά που φτάνουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου…

Το ένα μετά το άλλο τα σοβαρά περιστατικά από κορωνοϊό φτάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, που έχει γεμίσει σε ΜΕΘ και Κλινική Covid.

Δυστυχώς το Σαββατοκύριακο ήταν πολλοί οι ασθενείς που έφτασαν με πολύ χαμηλό ή οριακό οξυγόνο και έπρεπε να εισαχθούν στην Κλινική ή ακόμη χειρότερα να διασωληνωθούν. Συνολικά παρέμειναν για νοσηλεία 17 άτομα!

Ένας 48χρονος και ένας 60χρονος έφυγαν διασωληνωμένοι για τις ΜΕΘ του Σωτηρία και του ΚΑΤ, παρόλα αυτά παρέμειναν έξι ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, πέντε στο Πέτρινο και ένας στα Επείγοντα!

Δύο εξ αυτών θα εξυπηρετηθούν από τη ΜΕΘ Λαμίας, καθώς είχαμε ένα δυσάρεστο και ένα ευχάριστο περιστατικό με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας. Το ευχάριστο είναι ότι ένας 61χρονος Λαμιώτης βγήκε νικητής από τη Μονάδα μετά από 8ημερη μάχη και θα συνεχίσει τη νοσηλεία του στο Πέτρινο. Είναι το 6ο περιστατικό μέσα στο Νοέμβριο που φαίνεται να νικάει την επικίνδυνη ασθένεια και να συνεχίζει τη θεραπεία χωρίς την υποστήριξη μηχανήματος. Άλλα δύο επίσης περιστατικά θυμίζουμε ότι έχουν αρνητικοποιηθεί συνεχίζουν όμως να είναι διασωληνωμένοι στη Γενική ΜΕΘ.

Καθημερινά νέοι θάνατοι

Δυστυχώς όμως είχαμε και την δυσάρεστη είδηση με το θάνατο 70χρονου Λαμιώτη που είχε εισαχθεί στην Εντατική στις 16 Νοεμβρίου και τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/11) κατέληξε. Αρχικά είχε νοσηλευτεί για 4 ημέρες στο Πέτρινο όπου και διασωληνώθηκε καθώς η κατάστασή του χειροτέρεψε απότομα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ήταν ανεμβολίαστος.

Στη Γενική ΜΕΘ είχαμε ακόμη έναν θάνατο, ενός 79χρονου από χωριό της Στυλίδας που έδινε μάχη με τον κορωνοϊό στην Εντατική από τις 20 Οκτωβρίου. Αρχικά στη ΜΕΘ Κορωνοϊού και από τις 22 Νοεμβρίου στη Γενική καθώς είχε αρνητικοποιηθεί. Και αυτός καταγράφεται ως ανεμβολίαστος.

Και η μακάβρια καταγραφή θυμάτων από κορωνοϊό συνεχίζεται καθώς τρεις ακόμη συνάνθρωποί μας από περιοχές του Δήμου Λαμιέων, κατέληξαν στην Κλινική μετά από άνιση μάχη με την ασθένεια. Αρχικά κατέληξε 73χρονος με υποκείμενα νοσήματα που είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο στις 21 Νοεμβρίου. Την Κυριακή (28/11) είχαμε όμως τους θανάτους ενός άνδρα και μια γυναίκας 85 ετών. Κανένας τους δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση