Λαμία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων - Σχεδόν τα μισά αντιστοιχούν σε μαθητές!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 08:10 Λαμία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων - Σχεδόν τα μισά αντιστοιχούν σε μαθητές!

Στα ύψη και πάλι η θετικότητα που ξεπέρασε το 5%...

Δεν έχουμε ξεμπλέξει ακόμη στη Λαμία από τη μεγάλη διασπορά και την υπερμετάδοση του κορωνοϊού, όπως αποδεικνύουν και τα rapid tests που έγιναν τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Στις τελευταίες δειγματοληψίες εντοπίστηκαν 77 νέα κρούσματα, που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ ημέρας, σε σύνολο 1.526 δειγμάτων. Το ποσοστό θετικότητας διαμορφώθηκε στο 5,05% που αποδεικνύει ότι το κακό παραμένει και απειλεί.

Η κύρια πηγή της υπερμετάδοσης παραμένουν τα σχολεία καθώς από τα παραπάνω κρούσματα, τα 32 αντιστοιχούν σε μαθητές, ποσοστό περίπου στο 42%! Ειλικρινά δε θυμόμαστε δειγματοληψία μέσα στο Νοέμβριο, που τουλάχιστον το 30% των κρουσμάτων να μην αντιστοιχεί σε μαθητές, ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί που αρρωσταίνουν. Για το Υπουργείο βέβαια τα σχολεία παραμένουν οι πιο ασφαλείς χώροι…

Αναλυτικά, στην πλατεία Ελευθερίας έγιναν 455 τεστ με εφτά (7) θετικά (1,54%), με τα έξι (6) μάλιστα να αναφέρουν στενή επαφή.

Όλοι δήλωσαν εμβολιασμένοι ανάμεσά τους και ένας (1) μαθητής. Ηλικίες 16 με 44 ετών.

Στα Γαλανέικα έγιναν 534 δειγματοληψίες και βρέθηκαν 39 θετικά (7,30%).

Εδώ τα περισσότερα αντιστοιχούν σε μαθητές, συνολικά 22, ενώ μόνο τέσσερα (4) άτομα είπαν ότι είναι εμβολιασμένα. 21 αναφέρουν στενή επαφή με άλλο κρούσμα, ενώ οι ηλικίες είναι από 6 μέχρι 63 ετών.

Τέλος στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στο χώρο των Εκδοτηρίων στην είσοδο έγιναν 537 τεστ με 31 θετικά (5,77%).

Άλλοι εννέα (9) εδώ είναι μαθητές, 16 άτομα δήλωσαν πλήρως εμβολιασμένα. Ηλικίες 3 έως 71 ετών.

Να σημειώσουμε ότι η Δευτέρα είναι ημέρα δειγματοληψιών για παιδιά Ρομά και Υπαλλήλους του Δήμου με συνολικά 59 δειγματοληψίες (23+36), που δεν έδωσαν θετικό δείγμα.

Η εβδομάδα θα συνεχιστεί με καθημερινές δειγματοληψίες ακόμη και την Κυριακή. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση