Απολογισμός δράσεων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ το μήνα Νοέμβριο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 23:59 Απολογισμός δράσεων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ το μήνα Νοέμβριο

Ο Νοέμβριος αποτέλεσε έναν μήνα πλούσιο σε δράσεις για τις Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία.

Με στόχο τόσο την διάχυση της πληροφορίας, όσο και την απενοχοποίηση της συζήτησης γύρω από το θέμα των εξαρτήσεων και της αναζήτησης κατάλληλης βοήθειας από όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα, το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε την εβδομάδα 15-21/11/21 ενημερωτική δράση στην Πλατεία Πάρκου, την κεντρική πλατεία της Λαμίας, όπου διανεμήθηκε έντυπο υλικό στους πολίτες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, προχώρησαν στην τοποθέτηση αφισών στα υπαίθρια ταμπλό του Δήμου, σε κομβικά σημεία της πόλης.

Προσβλέποντας στην διασύνδεση με την τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και αρχές των Δήμων της Περιφέρειας, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε στις 29/11/21 συνάντηση με την Δήμαρχο Δ. Αμφίκλειας - Ελάτειας, κα Αθανασία Στιβακτή και τον κ. Θωμά Κωστή, Ψυχολόγο στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Κεντρικά σημεία της συνάντησης αποτέλεσαν η ενημέρωση της Δημάρχου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ στο πλαίσιο της υποστήριξης ατόμων με προβλήματα εξάρτησης, η συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες που εντοπίζονται στην περιοχή και η διατύπωση προτάσεων συνεργασίας με τον Δήμο και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για δράσεις και παρεμβάσεις στον τοπικό πληθυσμό.

Ολοκληρώνοντας τις δραστηριότητες για τον μήνα Νοέμβριο, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, έχοντας συμπράξει με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Λαμιέων σε σειρά εθελοντικών δράσεων κατά τη διάρκεια του έτους, προσκλήθηκαν σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη.

Οι νέες Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση