Νέος Ιανός «χτυπάει» τη δυτική Φθιώτιδα - Πέρασαν μέσα από τα σπίτια τα ρέματα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 16:13 Νέος Ιανός «χτυπάει» τη δυτική Φθιώτιδα - Πέρασαν μέσα από τα σπίτια τα ρέματα (ΦΩΤΟ)

Επείγουσα ενημέρωση για το Δήμο Μακρακώμης από την Πολιτική Προστασία…

Με σφοδρότητα πλήττει τη δυτική Φθιώτιδα και ειδικότερα το Δήμο Μακρακώμης η κακοκαιρία με έντονη βροχόπτωση και χιόνια στα ορεινά που είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν ο Σπερχειός και οι παραπόταμοί του, ενώ χείμαρροι πέρασαν ακόμη και μέσα στα σπίτια, στην Πτελέα.

Ο Ίναχος για μία ακόμη φορά φούσκωσε και τα ορμητικά νερά του απειλούν για μία ακόμη φορά τις διαβάσεις όπως ενημερώνει ο Πρόεδρος του Πλατάνου (Στάγιας) Γρηγόρης Παπαγεωργίου.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τα γύρω χωριά και παρακολουθούμε τα φαινόμενα,ώστε να ενημερώνουμε,κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών...», αναφέρει ο κ. Παπαγεωεργίου.

Από την Πολιτική προστασία του Δήμου Μακρακώμης αναφέρονται τα παρακάτω:

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 11-12-2021 ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην περιοχή μας. Από το απόγευμα του Σαββάτου και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα αυτά θα είναι ισχυρά.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και Υπηρεσίες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας ώστε να παρέμβουν όπου κι αν απαιτηθεί.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών και προτείνουμε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και αλλάζουν ταχύτατα.

Ειδικότερα ενημερώνουμε τους πολίτες που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους, αγρότες, μελισσοκόμους κλπ) καθώς και άλλους για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους.

Το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου μας είναι σε επιφυλακή έως και την Δευτέρα 13-12-2021.»

Ο Σπερχειός έχει κλείσει το δρόμο Ζηλευτού - Ροδωνιάς, ενώ ακόμη και εντός της Λαμίας απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων προς Ροδίτσα από τη διάβαση του Κενταύρου.

Έκλεισε προληπτικά η γέφυρα Παλιουρίου

Δείτε φωτογραφίες από Κάψη, Κυριακοχώρι, Πτελέα και Μακρακώμη:

Γέφυρα Παλιούρι:

Ίναχος:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση