Φθιώτιδα - Κορωνοϊός: Έξι νέοι θανάτοι το τελευταίο 24ωρο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 08:12 Φθιώτιδα - Κορωνοϊός: Έξι νέοι θανάτοι το τελευταίο 24ωρο

Σε λιγότερο από ένα μήνα 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο φετινός Δεκέμβριος ο χειρότερος μήνας από την αρχή της πανδημίας…

Συνεχίζουμε να μετράμε θύματα στη Λαμία και τη Φθιώτιδα από κορωνοϊό με έξι (6) θανάτους να ξεκινούν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα.

Έτσι μετά την αναγγελία της απώλειας της 52χρονης, μητέρας τριών παιδιών, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κατέληξε επίσης στη ΜΕΘ ένας ακόμη 52χρονος από Κοινότητα της Λαμίας.

Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, βρίσκοντας θέση στη ΜΕΘ Λαμίας, όταν αρνητικοποιήθηκε άλλος ασθενής που μεταφέρθηκε στη Γενική ΜΕΘ.

Και οι δυσάρεστες ειδήσεις συνεχίστηκαν με το θάνατο ενός 58χρονου στη Γενική ΜΕΘ όπου είχε μεταφερθεί στις 5 Νοεμβρίου από τη ΜΕΘ Κορωνοϊού. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ξεκινήσει την άνιση μάχη με τον ύπουλο εχθρό στις 4 Οκτωβρίου αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Άλλους τρεις θανάτους ασθενών είχαμε και στην Κλινική Κορωνοϊού, όπου καταγράφηκε ο θάνατος ενός 74χρονου και δύο γυναικών 76 και 81 ετών.

Έτσι πριν καλά καλά φτάσουμε στο πρώτο μισό του Δεκεμβρίου στη Φθιώτιδα μετράμε την απώλεια 36 συνανθρώπων μας, ενώ από τις 21 Νοεμβρίου, όταν άρχισε να αποτυπώνεται η τεράστια αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων σε εισαγωγές στο Νοσοκομείο Λαμίας, οι απώλειες είναι 56! Ο Δεκέμβριος του 2021 αποδεικνύεται ήδη ο χειρότερος μήνας από την αρχή της πανδημίας

Διασωληνωμένοι ασθενείς

Το τελευταίο 24ωρο η ΜΕΘ Covid Λαμίας δέχτηκε ακόμη τρεις ασθενείςς, καθώς εκτός από τους δύο θανάτους, είχαμε και έναν 50χρονο ασθενή που αρνητικοποιήθηκε και μεταφέρθηκε κι εκείνος στη Γενική ΜΕΘ.

Στη θέση τους είχαμε τρεις άνδρες 69, 41 και 53 ετών από τη Λαμία. Έτσι στο σύνολο των 12 ασθενών έχουμε οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες με ηλικίες από 41 έως 76 ετών. Το γεγονός ότι μόνο ένας εξ αυτών είναι εμβολιασμένος ίσως είναι το καταλληλότερο μήνυμα προς τους συμπολίτες μας για να εμβολιαστούν.

Την ίδια ώρα στην Κλινική Covid οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 55 εκ των οποίων οι 22 σύμφωνα με την 5η ΥΠΕ είναι εμβολιασμένοι.

Να σημειωθεί τέλος ότι μετά τη διακομιδή του 38χρονου στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Σωτηρία, είχαμε μία ακόμη διακομιδή ασθενούς στη ΜΕΘ Χαλκίδας και συγκεκριμένα μιας γυναίκας 78 ετών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση