Φθιώτιδα: Τραγωδία με 63 νεκρούς σε 25 ημέρες από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 08:20 Φθιώτιδα: Τραγωδία με 63 νεκρούς σε 25 ημέρες από κορωνοϊό

Τρεις ακόμη θάνατοι τις τελευταίες ώρες. Μαύρο αρνητικό ρεκόρ καταγράφει ο Δεκέμβριος στην περιοχή μας…

Το πιο σκληρό του πρόσωπο έδειξε ο κορωνοϊός στη Φθιώτιδα και ειδικά στη Λαμία, το τελευταίο διάστημα.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφουμε συνεχώς θανάτους, ανθρώπων που καταλήγουν με πολύ βαριά συμπτώματα της νόσου στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ κάποιοι δεν προλαβαίνουν καν να αναζητήσουν βοήθεια και «φεύγουν» στο σπίτι τους.

Σε συνέχεια των θανάτων που καταγράψαμε μέχρι και το πρωί της Τετάρτης (15/12), είχαμε τρεις ακόμη απώλειες και συγκεκριμένα ενός 75χρονου, ενός 69χρονου και μιας 60χρονης που κατέληξαν στη ΜΕΘ Covid όλοι τους από περιοχές της Λαμίας.

Ο πρώτος (ο 75χρονος), ήταν και ο μοναδικός εμβολιασμένος, ο οποίος πάλεψε για 23 σχεδόν μέρες στην Εντατική όμως ο κορωνοϊός αποδείχτηκε πιο δυνατός.

Στη θέση των συγκεκριμένων ασθενών, εισήχθησαν άμεσα τρεις συμπολίτες μας, δύο άνδρες 62 και 53 ετών και μία γυναίκα 64 ετών, από Καμένα Βούρλα, Μαλεσίνα και Λαμία αντίστοιχα. Η τελευταία είναι και η μοναδική εμβολιασμένη από τους 12 ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Ο χειρότερος μήνας

Δυστυχώς η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων στη Φθιώτιδα μέσα στο Νοέμβριο, αποτυπώθηκε σε εισαγωγές στο Νοσοκομείο Λαμίας μετά το πρώτο 10ημερο του ίδιου μήνα και το τελευταίο 10ημερο ξεκίνησε ο εφιάλτης με δεκάδες απώλειες συνανθρώπων μας.

Ενδεικτικά από τις 21 Νοεμβρίου θρηνούμε το θάνατο 63 ασθενών από κορωνοϊό και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι αρκετά μεγαλύτερος για τους λόγους που περιγράφουμε πιο πάνω! Οι 20 κατεγράφησαν από 21 μέχρι 29 Νοεμβρίου και οι υπόλοιποι 43 μέσα στις πρώτες 15 ημέρες του Δεκεμβρίου!

Θυμίζουμε ότι σε όλη την Ελλάδα το πρώτο 15ημερο Δεκεμβρίου καταγράφονται 1.373 θάνατοι από κορωνοϊό, που σημαίνει ότι στη Φθιώτιδα αντιστοιχεί το 3,13%, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με το ποσοστό κρουσμάτων που αντιστοιχεί στο ίδιο διάστημα στην περιοχή μας (1,55%).

Μιλάμε για τραγωδία και φυσικά για το χειρότερο μήνα από την αρχή της πανδημίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση