Μια ολόκληρη κωμόπολη χάθηκε από κορωνοϊό στην Κεντρική Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 10:10 Μια ολόκληρη κωμόπολη χάθηκε από κορωνοϊό στην Κεντρική Ελλάδα

Συνολικά 2.410 συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη με το φονικό ιό στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport. Από τα χαμηλότερα ποσοστά στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Οι θάνατοι από κορωνοϊό, που καταγράφηκαν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου είναι συνολικά 2.410 σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, σε σύνολο 19.891 απωλειών πανελλαδικά που παρουσιάζει στην έκθεσή του ο ΕΟΔΥ (12,12%).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, πρόκειται για θανάτους που αφορούν τα 13 Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και αναφέρονται ως θύματα covid ακόμη και αν κατέληξαν τρεις μήνες αργότερα - όταν είχαν αρνητικοποιηθεί - εξαιτίας των επιπλοκών της επικίνδυνης νόσου.

Στην 6η θέση το ΓΝ Λαμίας

Σε αυτή την μακάβρια λίστα το Νοσοκομείο Λαμίας «χρεώνεται» τους 235 θανάτους (ποσοστό 9,75%) και είναι στην 6η και χαμηλότερη θέση από τα μεγάλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα το Νοσοκομείο Λαμίας καταγράφει τις λιγότερες απώλειες από τα υπόλοιπα πρώην Νομαρχιακά Νοσοκομεία και μάλιστα έχοντας νοσηλεύσει - κυρίως στη ΜΕΘ - δεκάδες περιστατικά από Θεσσαλία και άλλους νομούς της Στερεάς.

Επιπλέον η ΜΕΘ Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας, παρουσιάζει θνητότητα λίγο πάνω από το 40% που είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι από τη Φθιώτιδα ήταν οι 203 ασθενείς, ενώ έχουμε καταγράψει από το ρεπορτάζ, θανάτους ασθενών από Αττική, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία ακόμη και από Κέρκυρα.

Πρόκειται δε για το Νοσοκομείο με τις περισσότερες κλίνες ΜΕΘ αναλογικά με τον πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας που καλύπτει, καθώς εκτός από τις 12 που λειτουργούν αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό, υπάρχουν άλλες 8, που χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν 4 πρώην ασθενείς covid, η κατάσταση των οποίων παραμένει σοβαρή!

Παρακάτω παρουσιάζουμε την κατάσταση με τους θανάτους Covid στα 13 Νοσοκομεία Θεσσαλίας - Στερεάς:

Νοσοκομείο Βόλου 499

Πανεπιστημιακό Λάρισας 475

Νοσοκομείο Λάρισας 332

Νοσοκομείο Τρικάλων 287

Νοσοκομείο Χαλκίδας 257

Νοσοκομείο Λαμίας 235

Νοσοκομείο Καρδίτσας 208

Νοσοκομείο Θηβών 45

Νοσοκομείο Λιβαδειάς 41

Νοσοκομείο Καρπενησίου 15

Νοσοκομείο Άμφισσας 13

Νοσοκομείο Καρύστου 3

Νοσοκομείο Κύμης 0

Προσαρμοσμένη αναζήτηση