Γιατί «μοσχοβόλησε» ο Δομοκός (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 06:47 Γιατί «μοσχοβόλησε» ο Δομοκός (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Έσπασε ο αγωγός λυμάτων των φυλακών Δομοκού - Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο LamiaReport.

Εδώ και δυο εβδομάδες περίπου, έχει κυριολεκτικά «μοσχοβολήσει» η περιοχή του Δομοκού, καθώς έπαθε βλάβη ο αγωγός που μεταφέρει τα λύματα από τις φυλακές Δομοκού στο βιολογικό καθαρισμό του Δήμου και τα βρώμικα νερά ρέουν εκτός αγωγού.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο LamiaReport, πέρα από τις δυσάρεστες οσμές, κινδυνεύουν από διάφορες ασθένειες τόσο πολίτες του Δομοκού που εργάζονται στην περιοχή, όπως και μία κτηνοτροφική μονάδα στην είσοδο της οποίας έφτασαν τα λύματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και τα ζώα τα οποία σταβλίζονται στη συγκεκριμένη μονάδα.

Δείτε βίντεο από το σημείο που τα λύματα ρέουν εκτός αγωγού:

Ποιός θα καθαρίσει τη σούδα;

Ένα άλλο ακόμη σημαντικό πρόβλημα στην περιοχή είναι η σούδα - αύλακας όπου οδηγούνται αυτά τα απόβλητα, καθώς από την κλίση που έχει, τα νερά είναι σχεδόν στάσιμα.

Τι κι αν έχει γίνει μελέτη καθαρισμού εδώ και πολύ καιρό από τον «Ιανό» ακόμη, που και τότε προκάλεσε πολλές καταστροφές. Όπως επίσης καταγγέλλουν οι κάτοικοι κανείς από την Περιφέρεια δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. «Μόνο υποσχέσεις ακούμε ότι ΘΑ γίνει, αλλά το πότε δεν μας είπαν....».

Στο κανάλι αυτό λοιπόν καταλήγουν τα περισσότερα βρόχινα νερά του Δομοκού, και εφόσον έχει να καθαριστεί εδώ και δεκαετίες, όπως θα δείτε και  στις φωτογραφίες στη συνέχεια μέχρι και δέντρα έχουν φυτρώσει στο κέντρο με μεγάλους κορμούς οι οποίοι εμποδίζουν τη ροή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν με κάθε δυνατή βροχή στάβλοι, αποθήκες με ζωοτροφές καθώς και τα γύρω χωράφια τα οποία όλα καλλιεργούνται.

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση και ζητούν εδώ και τώρα την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για να λυθούν άμεσα και τα δυο προβλήματα, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.  

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ακαθάριστη σούδα: 

Δείτε και φωτογραφίες από τη σούδα - αύλακα που έχει γίνει "ζούγκλα", αφού έχει χρόνια να καθαριστεί....

Δείτε και φωτογραφίες από τον σπασμένο αγωγό των λυμάτων των φυλακών Δομοκού:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση