Νοσοκομείο Λαμίας: Αυξήθηκαν ραγδαία οι εισαγωγές λόγω covid

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 08:44 Νοσοκομείο Λαμίας: Αυξήθηκαν ραγδαία οι εισαγωγές λόγω covid

Ασφυκτικά γεμάτη η ΜΕΘ - Γεμίζει και η Κλινική - 61χρονη διακομίστηκε διασωληνωμένη στη ΜΕΘ Τρικάλων…

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις σχετικά με την πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ μας δίνει το Νοσοκομείο Λαμίας, όπου μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε 26 εισαγωγές ασθενών λόγω επιπλοκών της covid-19!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε στους 56 νοσηλευόμενους στην Κλινική Κορωνοϊού στο Πέτρινο κτίριο και ενώ η ΜΕΘ Covid είναι ασφυκτικά γεμάτη (12 ασθενείς), συγχρόνως με τη Γενική ΜΕΘ όπου κι εκεί νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν αρνητικοποιηθεί από τον ιό!

Στη ΜΕΘ Covid τα τελευταία δύο περιστατικά αντιστοιχούν σε άτομα εμβολιασμένα, που αντιμετώπισαν όμως πρόβλημα με την καρδιά τους και χρειάστηκαν Εντατική. Οι υπόλοιποι 10 ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι με ηλικίες από 47 έως 72 ετών και διάμεση ηλικία τα 56 έτη.

Στην Κλινική αντίστοιχα, οι ανεμβολίαστοι είναι 35, ενώ 21 άτομα δήλωσαν ότι είναι εμβολιασμένα.

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι το Σαββατοκύριακο μιας 61χρονη ασθενής από τη Λαμία διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων. Από τις αρχές Νοεμβρίου περισσότερα από 20 άτομα χρειάστηκε να διακομισθούν σε ΜΕΘ άλλων Νοσοκομείων, καθώς δεν έφταναν τα κρεβάτια στη Λαμία, ενώ διψήφιος ήταν και ο αριθμός των ασθενών που διασωληνώθηκαν και βρήκαν μετά από μέρες - κάποιοι εξ αυτών - κρεβάτι σε Εντατική.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση