Μπήκε για πλιάτσικο σε καμένη κατοικία αλλά συνελήφθη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 08:25 Μπήκε για πλιάτσικο σε καμένη κατοικία αλλά συνελήφθη

Συλλήψεις για κλοπές και απόπειρα κλοπής στην Εύβοια. Στη μία περίπτωση κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του δράστη…

Στη σύλληψη ενός Ρομά 36 ετών, προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης (13/1) στη Λίμνη Ευβοίας, αστυνομικοί του ΑΤ Λίμνης, με την κατηγορία της κλοπής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς, μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν νωρίτερα το μεσημέρι, καμένη εξοχική κατοικία στην ανωτέρω περιοχή και αφού παραβίασαν τη μεταλλική περίφραξη και τις πόρτες από αποθήκες που διέθετε, αφαίρεσαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, όπως καλοριφέρ και άλλα εργαλεία, τα οποία τοποθέτησαν στο όχημα τους.

Ευτυχώς έγιναν αντιληπτοί από περίοικο ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία και λίγο αργότερα εντοπίσθηκε το όχημά τους στην περιοχή της Ιστιαίας. Αστυνομικοί του ΑΤ Ιστιαίας το ακινητοποίησαν και προσήγαγαν τον οδηγό του αυτοκινήτου στο ΑΤ Λίμνης.

Από την πρόοδο της προανάκρισης, προέκυψε ότι τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα είχαν μεταφέρει σε επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων περιοχής της Εύβοιας, ο ιδιοκτήτης της οποίας αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας τους.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Εκεί οδηγήθηκε ένας ακόμη Ρομά 39 ετών, ο οποίος την ίδια περίπου ώρα με τον 36χρονο, δρούσε σε περιοχή της Ιστιαίας αφαιρώντας από αγρόκτημα, μεταλλικούς πασσάλους και γεωργικά εργαλεία.

Αστυνομικοί του ΑΤ Ιστιαίας που ανέλαβαν και την προανάκριση, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 39χρονο, ενώ τα κλοπιμαία επέστρεψαν στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.

Τέλος την Πέμπτη το βράδυ στη Χαλκίδα, συνελήφθη 46χρονος από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για απόπειρα κλοπής.

Λίγες στιγμές νωρίτερα είχε διαρρήξει ακατοίκητο σπίτι πλην όμως έγινε αντιληπτός από περίοικο και συνελήφθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση