Εξιχνιάσθηκαν ακόμη οκτώ κλοπές της σπείρας των Ρομά που είχε ρημάξει τα σπίτια στη Βοιωτία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 19:25 Εξιχνιάσθηκαν ακόμη οκτώ κλοπές της σπείρας των Ρομά που είχε ρημάξει τα σπίτια στη Βοιωτία

Ταυτοποιήθηκαν συνολικά έξι άτομα…

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά οκτώ (8) κλοπές από σπίτια, σε περιοχές της Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν έξι (6) άνδρες Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Οι συγκεκριμένοι εμπλέκονται στη διάπραξη (8) κλοπών από οικίες, σε ευρύτερες περιοχές της Λιβαδειάς, του Ορχομενού και της Αλίαρτου Βοιωτίας, το διάστημα από την 02-04-2017 έως και την  04-01-2018.

Η λεία που αποκόμισαν, από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 5.300 ευρώ.

Γίνεται μνεία ότι οι ανωτέρω αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας, δύο εκ των οποίων είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού. Στο πλαίσιο της τότε έρευνας, είχαν εξιχνιασθεί συνολικά 46 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής από σπίτια. 

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση