Ο Σαρακιώτης, ο Άδωνις και η σέλφι με τους λογαριασμούς ρεύματος!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 21:54 Ο Σαρακιώτης, ο Άδωνις και η σέλφι με τους λογαριασμούς ρεύματος!

Αιχμηρή εισήγηση - τοποθέτηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, για υγεία, ακρίβεια και ανεξάρτητες αρχές…

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, επιχειρηματίας που πλήρωνε κάθε μήνα 2.000 ευρώ για φυσικό αέριο, πλήρωσε 8.000 ευρώ τον ένα μήνα και 12.000 τον επόμενο. Μπορείτε να βγάλετε και με αυτόν τον άνθρωπο μία selfie, κ. Υπουργέ. Σας περιμένει!», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου επί του Σχεδίου Νόμου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αρχικά, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, απαντώντας στον Υπουργό, υπενθύμισε το πώς εξασφαλίστηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αναφέροντας τα εξής:

«Προσπαθήσατε να μας πείσετε ότι μεριμνήσατε για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγώ ανέτρεξα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και διάβασα τα εξής: Με το Ν. 4368/2016, είναι το άρθρο 33 και την Κ.Υ.Α. που δημοσιεύθηκε στις 4/4/2016, θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Επίσης, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:

«Στις 31/5/2016 εκδόθηκε μάλιστα και σχετική εγκύκλιος που δεν άφηνε καμία απολύτως σκιά ως προς την εφαρμογή του νόμου. […] Και όχι μόνο αυτό αλλά επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να θυμίσω ότι διεγράφησαν οφειλές ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ στις Δ.Ο.Υ., που είχαν προκύψει από τη νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και “πάγωσαν” επιπλέον οφειλές ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν βεβαιωθεί και δεν μεταφέρθηκαν στις Δ.Ο.Υ.», ενώ απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Αδ. Γεωργιάδη ρώτησε:

«Τι σύγκριση μπορεί να υπάρξει κύριε Υπουργέ και άραγε αφού είχατε νομοθετήσει και εσείς για τους ανασφάλιστους πώς προέκυψαν αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις εφορίες;».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Συνεχίζοντας, ο εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, άσκησε κριτική προς την Κυβέρνηση για τη μη ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δηλώνοντας τα εξής:

«Έστω όμως τώρα ότι κόπτεστε για τον τομέα της υγείας και ιδίως για τη δημόσια υγεία καθώς και την παροχή υπηρεσιών υγείας στην κοινότητα. Θα ήθελα να μας απαντήσετε με το Ν. 4486/2017, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ίδρυσε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, τις λεγόμενες ΤΟ.Μ.Υ., ο αριθμός τον οποίο παρέδωσε ήταν 127. Δυόμισι χρόνια κυβερνάτε αυτή τη χώρα, απαντήστε στον ελληνικό λαό, πόσες αναπτύξατε; Απευθυνθείτε στους πολίτες και πείτε, παραλάβαμε 127 και τις φθάσαμε στις 200, 300, 400. Θα το πράξετε; Σας ενημερώνω ότι στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, τη Λαμία εγκαινιάσθηκε το 2017 η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας, προχώρησαν οι διαδικασίες για τη δεύτερη και μέσα σε δύο χρόνια πανδημίας, ακόμη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.», ενώ αναφερόμενος σε επιδόσεις που καταγράφει η χώρα μας επί ημερών διακυβέρνησης της από τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε:

«Είναι ή δεν είναι η χώρα μας η 1η στην Ευρώπη σε ότι αφορά την ανεργία των νέων με ποσοστό 39,1%, όπως κατέδειξε πρόσφατα η Eurostat; Είναι ή δεν είναι η χώρα μας ανάμεσα σε αυτές όπου έχει συντελεστεί με τρομερή καθυστέρηση δύο ετών και με τον πιο ανεπαίσθητο τρόπο αύξηση του κατώτατου μισθού, με τους πολίτες να αντιλαμβάνονται την κοροϊδία της προεκλογικής εξαγγελίας του κ. Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο αυτού του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ; Είναι ή δεν είναι η χώρα μας ανάμεσα σε εκείνες με την ακριβότερη αγορά του τομέα τηλεπικοινωνιών, ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.;»

Τέλος, ο Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, άφησε αιχμές για το χρόνο και τον τρόπο της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας (ΕΕ) 2019/1 υπενθυμίζοντας τις κακές πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αντικατάσταση της πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κας Βασ. Θάνου, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Υπάρχει προηγούμενο στις κακές πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας, όταν κατά την έναρξη της Κυβερνητικής σας θητείας το καλοκαίρι του 2019 και εν μέσω θερινής ραστώνης, νομοθετήσατε αιφνιδιαστικά, με σκοπό την αντικατάσταση της μη αρεστής, σε σας τότε, επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εφαρμόζοντας το νόμο αναδρομικά. Και όλα αυτά ενώ το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της πάγιας νομολογίας του, έχει αποφανθεί για την υποχρέωση σεβασμού της ολοκλήρωσης της θητείας των Ανεξάρτητων Αρχών εκ μέρους των Κρατών - Μελών

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση