Φθιώτιδα: Στους -7 το θερμόμετρο το πρωί! Αρνητικές θερμοκρασίες σε όλο το νομό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 12:10 Φθιώτιδα: Στους -7 το θερμόμετρο το πρωί! Αρνητικές θερμοκρασίες σε όλο το νομό

Όλο και πιο χαμηλά κατεβαίνει το κρύο…

Άνοδο της θερμοκρασίας, ως προς τις μέγιστες τιμές τις μεσημβρινές ώρες, προβλέπεται για την Κεντρική Ελλάδα την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις , επίσης σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.100 μέτρων.

Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες ωστόσο στα ηπειρωτικά σημειώνεται παγετός για αυτό και η Φθιώτιδα «ξύπνησε» με τον υδράργυρο στους -7ο C!

Τη χαμηλότερη θερμοκρασία, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έδειξαν τα θερμόμετρα σε Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας και Λευκοχώρι Ελάτειας.

Ακόμη πιο κρύο με -8ο είχαμε σε Καρπενήσι και Λιβάδι Παρνασσού, ενώ στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας αλλά και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το θερμόμετρο δεν έδειξε κάτω από -3ο.

Και σε αρκετές ακόμη περιοχές της Φθιώτιδας είχαμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στην πόλη της Αμφίκλειας μάλιστα ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -6.

Αρνητικές θερμοκρασίες είχαμε το πρωί και στις παρακάτω περιοχές:

Θερμοπύλες -5

Μακρακώμη -4

Αγία Τριάδα -3

Στυλίδα -3

Τραγάνα -1

Δομοκός -0,2

Σύμφωνα με το Meteo.gr στη Λαμία η χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν 1.2 °C στις 05:20’, ωστόσο τα θερμόμετρα στα Γαλανέικα λίγο πριν τις 07:00’ έδειξαν -4 και στην Αμφιθέα -1.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση