Ενημέρωση για τα Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 08:49 Ενημέρωση για τα Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα

Η Νέα και η Κεντρική Οδός ενημερώνουν και συμβουλεύουν τους οδηγούς για την κακοκαιρία που έρχεται τις επόμενες ημέρες.

Η Νέα και η Κεντρική Οδός ενημερώνουν τους οδηγούς ότι σύμφωνα με  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από Σάββατο 22/1 έως και Δευτέρα 24/1, προβλέπεται σφοδρή  επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, καθώς και τους βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Οι εταιρείες, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και  το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων που αναλύονται στο Δελτίο της ΕΜΥ, συνιστούμε στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

  • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306  (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.
  • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπενθυμίζουμε ότι:

  • Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
  • Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
  • Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας για οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα, μπορείτε να δείτε εδώ.

Υπενθυμίζουμε ότι χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, είναι στη διάθεσή σας και εδώ. Τέλος,  πληροφορίες για τους Χώρους Προσωρινής Στάθμευσης και τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργούμε συντηρούμε και διαχειριζόμαστε,  μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κλείνοντας παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση