Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 17:53 Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας

Το Σεμινάριο διοργάνωσαν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Λαμίας…

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Εκπαίδευση πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και  Έλεγχο Μεγάλων Αιμορραγιών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου σε μαθητές της Γ’ Τάξης του 4ου Γυμνασίου Λαμίας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο σύλλογος δράσεις ζωής και η ομάδα Emergency Rescue Team

Από την πλευρά των μαθητών υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον στο θεωρητικό κομμάτι, όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσήλωση έδειξαν όταν κλήθηκαν για την Πρακτική Εξάσκηση σε προσομοιωτές (κούκλες) υπό την καθοδήγηση των Διασωστών. Τα παιδιά έλαβαν εκπαίδευση στο πρόγραμμα HOPE (Hands Only Pressure Experience) και λάβανε βεβαίωση αλλά και πιστοποιημένο πρόγραμμα  Stop the Bleed, έλεγχο μεγάλων αιμορραγιών όπου λάβανε πιστοποίηση.

Το Σεμινάριο διοργάνωσαν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Λαμίας, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο «Επείγουσα Διασωστική Ομάδα-Δράσεις Ζωής».

Να σημειωθεί πως το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση για 2 χρόνια.

Τέλος αξίζει να τονιστεί πως κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων του Γυμνασίου, το 4ο Γυμνάσιο διαθέτει Απινιδωτή πέραν του άλλου ιατρικού εξοπλισμού για πρώτες βοήθειες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση