Δάκρυσε ο Φθιώτιδος Συμεών στην επιμνημόσυνη δέηση στην Ξηριώτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 16:15 Δάκρυσε ο Φθιώτιδος Συμεών στην επιμνημόσυνη δέηση στην Ξηριώτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εδώ είναι ένα Πανεπιστήμιο, εδώ είναι ο πολιτισμός μας…»…

Μεγάλη Παρασκευή. Η μέρα που κορυφώνεται το Θείο Δράμα, είναι η αφορμή για τον περισσότερο κόσμο να βρεθεί στην τελευταία κατοικία αγαπημένων του προσώπων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το μεσημέρι στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας  του Δήμου Λαμιέων δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από επισκέψεις.

Μία τέτοια ημέρα ο Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, δε θα μπορούσε παρά να βρεθεί κοντά στους κεκοιμημένους αδελφούς μας και να τελέσει επιμνημόσυνη δέηση για όλους.

Συγκινημένος ο Δεσπότης και από την παρουσία του κόσμου μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε στις καρδιές μας τους ανθρώπους που έφυγαν και των οποίων την ανάσταση προσδοκούμε, ειδικά αυτές τις μέρες που υμνούμε τη θυσία του Κυρίου και το μεγάλο μήνυμα της Ανάστασης και της αιώνιας ζωής.

Με δάκρυα στα μάτια ευχήθηκε όλοι οι άνθρωποι και ο ίδιος όταν θα φύγει  από τη ζωή, να υπάρχει κάποιος που θα ανάψει ένα κεράκι και θα προσευχηθεί για εκείνον.

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, που τον υποδέχτηκε στο χώρο, για την υποδειγματική - όπως τη χαρακτήρισε - συνεργασία από την πρώτη μέρα του ερχομού του στη Μητρόπολη Φθιώτιδας αλλά και για την προσοχή που δείχνει σε αυτούς τους ιερούς χώρους, «Εδώ είναι ένα Πανεπιστήμιο, εδώ είναι ο πολιτισμός μας, εδώ φαίνεται η ποιότητα του πολιτισμού μας…», είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας τα εύσημα και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Κερπινιώτη. Παρουσίασε δε και τον υπεύθυνο Ιερέα Πατέρα Αλέξανδρο, η μόνιμη παρουσία του οποίου έδωσε τη δυνατότητα να βγάλει για πρώτη φορά ο Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξηριωτίσσης, Επιτάφιο.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του Μητροπολίτη στην Ξηριώτισσα και την τέλεση της Αρχιερατικής Επιμνημόσυνης Δέησης:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση