Επιτέλους! Ξεκινάει η λειτουργία του νέου σταθμού στο Μώλο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαΐου 2022 18:24 Επιτέλους! Ξεκινάει η λειτουργία του νέου σταθμού στο Μώλο

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο σύγχρονο σύστημα τηλεδιοίκησης με το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας στο Λειανοκλάδι. Σε λειτουργία και οι σταθμοί στο Δομοκό…

Θέμα ημερών είναι να λειτουργήσει ο Σταθμός του Μώλου και άλλοι τρεις σταθμοί στο Δομοκό για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που επιλέγει να μετακινείται με τραίνα.  

Την Παρασκευή 6 Μαΐου η ΕΡΓΟΣΕ θα παραδώσει επίσημα στον ΟΣΕ το νέο σύγχρονο σύστημα τηλεδιοίκησης που αυτοματοποιεί απόλυτα τη διπλή γραμμή Τιθορέα - Δομοκός και θα επιτρέπει νέες ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά και περισσότερες στάσεις των διερχόμενων αμαξοστοιχιών.

Για την παράδοση - παραλαβή του σημαντικού αυτού έργου, θα βρεθούν στο ΣΣ Λειανοκλαδίου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπυρίδων Πατέρας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Βίνης.

Το συγκεκριμένο έργο θα επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο της γραμμής Τιθορέας - Δομοκού, από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) Λειανοκλαδίου. Χάρη στην αυτοματοποιημένη διαδικασία ελέγχου κυκλοφορίας, θα μειωθεί κι άλλο ο χρόνος διέλευσης των αμαξοστοιχιών, ενώ θα αυξηθούν οι στάσεις κάποιων εξ αυτών για την εξυπηρέτηση της τοπικής κυκλοφορίας.

Τα τραίνα που περνούσαν…

Οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν χάρη στην τηλεδιοίκηση είναι του Μώλου, αλλά και Άγιου Στεφάνου, Αγγειών, Θαυμακού και Δομοκού, σταθμοί που μέχρι πρότινος απουσίας απομακρυσμένης διαχείρισης, έβλεπαν τα τραίνα να περνούν!

Επίσης αντικαθίσταται η φυσική παρουσία σταθμάρχη στο σταθμό Τιθορέας, καθώς όλη η διαχείριση θα γίνεται από το ΚΕΚ Λειανοκλαδίου.

Σημειώνουμε ότι η ενσωμάτωση των συγκεκριμένων σταθμών είναι ευθύνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία δύναται να τα συμπεριλάβει άμεσα στα δρομολόγια από τη νέα εβδομάδα.

Η γραμμή Τιθορέα - Δομοκός περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες σήραγγες των Βαλκανίων και συγκεκριμένα τις δίδυμες του Καλλιδρόμου μήκους 9.038 μέτρων η κάθε μία, με 19 μεγάλες εξόδους διαφυγής, και 50 «δωμάτια ασφαλείας» και τις σήραγγες της Όθρυς περίπου 7 χιλιομέτρων με ανάλογη υποδομή. Περιλαμβάνει επίσης τη μεγαλύτερη τοξότη, μεταλλική, σιδηροδρομική γέφυρα στην Εκκάρα Δομοκού.

Το τραίνο στο κομμάτι Τιθορέα - Λειανοκλάδι δύναται να πιάσει ταχύτητες μέχρι 200 χιλιόμετρα την ώρα και στο υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι Δομοκό μπορεί να αναπτύξει με ασφάλεια 160 χιλιόμετρα!

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση