Σε κατ’ οίκον περιορισμό 92χρονος για αποπλάνηση 10χρονου κοριτσιού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 10:09 Σε κατ’ οίκον περιορισμό 92χρονος για αποπλάνηση 10χρονου κοριτσιού

Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου…

Μία ανατριχιαστική υπόθεση αναβίωσε, την Παρασκευή 6 Μαΐου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Εύβοιας, όπου εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση αποπλάνησης ενός κοριτσιού, ηλικίας μόλις 10 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος (που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά) παρέσυρε μία μικρή τσιγγάνα στο γραφείο του, που βρίσκεται σε κεντρική πολυκατοικία της Χαλκίδας, πολύ κοντά στην παραλία.

Εκεί προχώρησε σε ασελγείς πράξεις, αλλά έγινε αντιληπτός από Χαλκιδέους  φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είχαν πάει στα γραφεία του Συνδέσμου Οπαδών του ΠΑΟΚ, στην  Χαλκίδα, για να παρακολουθήσουν αγώνα της ομάδας τους.

Από ένα παράθυρο, οι φίλαθλοι είδαν πεντακάθαρα τι έκανε ο 92χρονος σήμερα άντρας και ειδοποίησαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα και να αναγνωριστεί από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος δεν προσήλθε, λόγω προβλημάτων υγείας και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος επέμεινε στην αθωότητα του πελάτη του.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον Δικαστήριο, αφού οι δύο μάρτυρες (φίλαθλοι του ΠΑΟΚ) ήταν καταπέλτες και δήλωσαν χωρίς αμφιβολία ότι είδαν τον κατηγορούμενο να βρίσκεται πάνω από το κοριτσάκι και να έχει προβεί στην αποπλάνησή του.

Αποτέλεσμα ήταν να προκύψει νέα καταδίκη του κατηγορούμενου, με το ίδιο ακριβώς κατηγορητήριο, που ήταν: Αποπλάνηση παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη της ηλικίας του.

Το Δικαστήριο όμως έκανε δεκτή την πρόταση του συνηγόρου υπεράσπισης να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με αποτέλεσμα η ποινή του να μειωθεί στο μισό και να καταδικαστεί τελικά σε κάθειρξη 6 ετών.

Επίσης, λόγω της μεγάλης ηλικίας του καταδικασθέντα και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, το Δικαστήριο αποφάσισε να εκτίσει την ποινή του με "κατ' οίκον περιορισμό" και έτσι γλίτωσε την φυλάκιση.

Πηγή: egnomi.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση