Στον Εισαγγελέα Λαμίας προσφεύγουν οι πλημμυροπαθείς από το Κόμμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 08:16 Στον Εισαγγελέα Λαμίας προσφεύγουν οι πλημμυροπαθείς από το Κόμμα

Έχουν περάσει πέντε μήνες από την πλημμύρα της 12-12-2021 στο Κόμμα και την γύρω περιοχή Νότια της Λαμίας. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση.

Κάποιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και ζουν στο ενοίκιο, άλλοι μάτωσαν για να διορθώσουν κάποιες από τις ζημιές και ζούνε μέσα σε σπίτια χωρίς θέρμανση, με σαπισμένες ντουλάπες και ντουλάπια, με φουσκωμένους τοίχους και ξηλωμένα δάπεδα. 

Τα χρήματα που δόθηκαν από τον Δήμο δεν έφτασαν ούτε για να απομακρυνθούν οι λάσπες πόσο μάλλον να αντικατασταθούν κάποια από τα έπιπλα, οι ηλεκτρικές συσκευές και ο απαραίτητος ρουχισμός για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα νοικοκυριά. Και ενώ όλοι γνωρίζουν (είτε γιατί το είδαν με τα μάτια τους και το ζησαν, είτε γιατί ήρθαν μετά για αυτοψία), ότι ο Κύριος υπαίτιος αυτής της καταστροφής είναι τα μεγάλα έργα που γίνονται στην περιοχή και συγκεκριμένα ο Ε65 και ο ανισόπεδος κόμβος που κατασκευάζεται στο 6ο χλμ του αυτοκινητοδρόμου, ανατολικά της πληγείσας περιοχής ο οποίος λειτουργεί σαν φράγμα στα νερά του Σπερχειού και των άλλων ρεμάτων καθώς και στα όμβρια ολόκληρης της κοιλάδας, και παρά τις αιτήσεις και τις παρεμβάσεις μας δεν έχει γίνει ακόμη καμία παρέμβαση ώστε να διορθωθούν τα “κακώς κείμενα”. 

Στις 9/5/2022 μας κοινοποιήθηκε μια απάντηση από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων /Κατασκευή Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης (ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ) του Υπουργείου Υποδομών από την οποία φαίνεται ότι δεν υπολογίζουν καθόλου τις μαρτυρίες μας ούτε την τεκμηριωμένη γνώμη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και στηρίζουν την απάντηση τους στην έκθεση “Ανεξάρτητου Μηχανικού” που είναι υπεύθυνος για την εκπόνηση, την έγκριση των μελετών και τον έλεγχο κατασκευής των έργων. Φυσικά αυτός βρήκε ότι όλα έχουν γίνει σωστά και ότι τα αντιπλημμυρικά που έχουν εγκριθεί θα είναι αρκετά για να μην γίνονται ανάλογα φαινόμενα και ότι εμείς, που καταγγέλλουμε ότι είδαμε με τα μάτια μας δηλαδή ότι το νερό βρήκε εμπόδιο στον κόμβο που κατασκευάστηκε στο 6ο χλμ της Ε65 και γύρισε προς τα πίσω και μας έπνιξε, διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα.

Στις 18 Μαΐου στις 11:00΄ το πρωί καταθέτουμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας καταγγελία η οποία θα κατατεθεί και στα υπουργεία ΥΠΟΜΕΔΙ, ΥΠΕΝ, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο Δήμο Λαμιέων και στον Συνήγορο του Πολίτη. Η καταγγελία υπογράφεται από εκατοντάδες κατοίκους του Κόμματος.

Ζητάμε από τους συμπολίτες μας κατοίκους του Δήμου Λαμίας να συμπορευτούν στον αγώνα μας ώστε να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία των εμπλεκομένων στα Μεγάλα Δημόσια Έργα και τα έργα να γίνονται με γνώμονα την Ανάπτυξη αλλά και την Προστασία των περιοχών από τις οποίες διέρχονται ακόμα και αν αυτό έχει μεγαλύτερο κόστος ή καθυστέρηση. Ας μας πουν οι “υπεύθυνοι” πόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή!

Η επιτροπή αγώνα πλημμυροπαθών Κόμματος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση