Εκδήλωση στον προσφυγικό συνοικισμό Αταλάντης για την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 20:15 Εκδήλωση στον προσφυγικό συνοικισμό Αταλάντης για την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Δήμος Λοκρών και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας συνδιοργάνωσαν στον προσφυγικό συνοικισμό της Αταλάντης εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και των Μικρασιατών και Θρακιωτών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Αταλάντη. Η εκδήλωση άρχισε με δέηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη μνήμη των θυμάτων και ακολούθησαν οι ομιλίες του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης «Η Μακεδονία» συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, η Πρόεδρος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πρόεδροι και Μέλη Κοινοτήτων του Δήμου Λοκρών, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης, εκπρόσωπος του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης, απόγονοι Μικρασιατών και Θρακιωτών προσφύγων, ο κλήρος της περιοχής και πολλοί κάτοικοι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση