Λαμία: Νεκρός πελαργός από καλώδιο της ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 14:00 Λαμία: Νεκρός πελαργός από καλώδιο της ΔΕΗ

Το βραχυκύκλωμα ακούστηκε σαν έκρηξη!...

Ένας νεαρός πελαργός έχασε τη ζωή του το πρωί της Δευτέρας (23/5) όταν κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα σε κολόνα της ΔΕΗ, ακριβώς στις γραμμές που περνά το τραίνο στο ύψος της πρώην ΜΕΡΥΠ.

Κατά πάσα πιθανότητα ήταν μέλος της οικογένειας που έχει τη φωλιά της λίγα μέτρα μακριά, στην πλατεία και το νεαρό πουλί φαίνεται ότι δοκίμαζε τις πρώτες του πτήσεις.

Η επαφή του πελαργού με τα καλώδια είχε ως αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα και να ακουστεί ένας δυνατός κρότος σαν έκρηξη, όπως μας την περιέγραψαν αυτήκοοι μάρτυρες!

Το νεκρό πουλί περισυνέλεξε συνεργείο του Δήμου, ενώ στο σημείο βρέθηκε πλήρωμα της αστυνομίας και φυσικά του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της βλάβης.

Περίοικοι τόνισαν στο LamiaReport ότι ανάλογο περιστατικό και μάλιστα στο ίδιο ακριβώς σημείο, είχε συμβεί και πέρυσι και έχουν επιστήσει την προσοχή στους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ για λήψη επιπλέον μέτρων.

Η φωτογραφία είναι από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας, από πρόσφατο περιστατικό στην Αγία Παρασκευή Λαμίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο πελαργοί! Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος έχει απευθυνθεί εφέτος έγκαιρα στη ΔΕΗ «για να τοποθετήσει βάσεις σε κολόνες ώστε οι πελαργοί με ασφάλεια να μπορούν να χτίσουν τις φωλιές τους. Όμως ανεξαρτήτως του μέρους που οι πελαργοί επιλέγουν να χτίσουν τις φωλιές τους  τα καλώδια του ρεύματος είναι παντού και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της σύγκρουσής τους κατά το πέταγμα…».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση