«Πόντου Μνήμη»: Εκδηλώσεις για τα 103 χρόνια γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας στη Ν. Μαγνησία Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 14:29 «Πόντου Μνήμη»: Εκδηλώσεις για τα 103 χρόνια γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας στη Ν. Μαγνησία Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Με μήνυμα ότι δε ξεχνάμε το σφαγιασμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού, σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ολοκληρώθηκαν οι επετειακές και τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας Λαμίας, με αφορμή την συμπλήρωση 103 χρόνων από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου της Μικράς Ασίας.

Ένας φόρος – τιμής στα τραγικά γεγονότα στην απογονική εστία, στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, εκφράζοντας όλοι με μια φωνή το αυτονόητο χρέος της διεθνούς κοινότητας για αναγνώριση της σφαγής 353.000 χιλιάδων ψυχών από τις Τουρκικές ορδές.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε στην πλατεία «Χρυσοστόμου Σμύρνης» της Νέας Μαγνησίας Λαμίας αρχιερατικό μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμέων, με την παρουσία εκπροσώπων των  πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών του τόπου μας, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης  και πλήθους πολιτών από το συνοικισμό της Νέας Μαγνησίας Λαμίας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση