Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Πότε και που χαλάει ο καιρός

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 12:00 Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Πότε και που χαλάει ο καιρός

Σκόνη και ζέστη σήμερα Σάββατο με τον υδράργυρο τους 35° βαθμούς Κελσίου στη Λαμία - Εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού από αύριο Κυριακή.

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αν και σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Το σκηνικό θα αλλάξει από το απόγευμα, καθώς θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Την ίδια ώρα, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο Κυριακή θα έχουμε εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ με λιγότερα φαινόμενα, αλλά άστατος θα είναι ο καιρός και τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Κυριακή (29-05-2022) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τον καιρό:

Αύριο Κυριακή (29-05-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν :

α) από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.
β) από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία.

Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Για την αλλαγή του καιρού αύριο μίλησε στην ΕΡΤ και ο Μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση