Αγιασμός στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Στερεάς για την αντιπυρική περίοδο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 08:40 Αγιασμός στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Στερεάς για την αντιπυρική περίοδο

Από το Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών. Στη Λαμία την Τετάρτη τα δύο PZL…

Με την ευκαιρία της έναρξης της Αντιπυρικής περιόδου, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε στο κεντρικό κτίριο της Πυροσβεστικής στη Λαμία, αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Συμεών αποδεχόμενος την πρόσκληση του Διοικητή, Αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου.

Παρών και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων για τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, Υποστράτηγος ΠΣ Δημήτριος Καρασαββίδης και φυσικά οι Διοικητές πολλών πυροσβεστικών υπηρεσιών από τη Στερεά.

Στον Ποιμενάρχη Φθιώτιδας, τόσο ο Διοικητής ΠΕ.Π.Υ.Δ, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, όσο και ο διοικητής του Νομού (ΔΙΠΥΝ) Φθιώτιδας Λουκάς Μούτσελος, πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα σε ένδειξη σεβασμού και για την πολύ καλή συνεργασία τους.

Ευχή όλων μια καλή αντιπυρική περίοδος για τους πολίτες, τις περιουσίες του και φυσικά για το περιβάλλον, καθώς είναι νωπές οι μνήμες από τις περσινές καταστροφές κυρίως στη Βόρεια Εύβοια.

Στη μάχη πάντως φέτος εκτός των δύο PZL που θα φτάσουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας την Τετάρτη 1 Ιουνίου, θα έχουμε και ένα ελικόπτερο Erickson που θα έχει κέντρο την Τραγάνα. Ένα επιπλέον ελικόπτερο βαρέως φορτίου τύπου Erickson, θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, μαζί με τρία αεροσκάφη Air Tractor που είναι τα νέα όπλα στην εναέρια πυρόσβεση, τα οποία κουβαλάνε μεγαλύτερο φορτίο, σε μεγαλύτερη απόσταση και σε λιγότερο χρόνο.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση