Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αθώοι για τη σύσταση εγκληματικής ομάδας, πατέρας, γιοί και νύφη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 08:20 Λαμία: Αθώοι για τη σύσταση εγκληματικής ομάδας, πατέρας, γιοί και νύφη

Είχαν συλληφθεί να διακινούν ναρκωτικά. Από 5 χρόνια, με την έφεσή τους να έχει ανασταλτική δύναμη, στους δύο από τους πέντε συλληφθέντες που είχαν και τη μεγαλύτερη συμμετοχή…

Είχαν συλληφθεί για σύσταση εγκληματικής ομάδας (συμμορία) που διακινούσε ναρκωτικά, μία οικογένεια Ρομά από τη Λαμία, που κάθισε το πρωί της Πέμπτης (30/6) στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Επρόκειτο για πατέρα με τους τρεις του γιους και τη γυναίκα του ενός εξ αυτών.

Μέσα στις ουσίες που είχαν βρει τότε οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας ήταν, κοκαΐνη, κάνναβη και φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών αναμεμειγμένα με άλλα ναρκωτικά.

Τελικά το Δικαστήριο τους απάλλαξε της κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής ομάδας, τιμώρησε όμως το ζευγάρι με πέντε χρόνια φυλακή τον καθένα, για τα ναρκωτικά, με την έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο μικρότερος αδερφός αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες, ενώ στον τρίτο αδερφό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων. Με 10 μήνες ποινή φυλάκισης τιμωρήθηκε ο πατέρας που φέρεται να είχε και τη μικρότερη συμμετοχή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Δημήτριος Κρούπης και Αργυρώ Καραφέρη μίλησαν στο LamiaReport κάνοντας την παρακάτω δήλωση για την υπόθεση:

«Μετά από ένα χρόνο προσωρινής κρατήσεως για τους εντολείς μας διεξήχθη σήμερα η Δίκη της οικογένειας από τη Λαμία, η οποία είχε κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής ομάδας, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας. Η Ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και εξονυχιστική, ωστόσο υπήρξαν αρκετά κενά, που βασίζονταν κυρίως σε εκτιμήσεις και συμπεράσματα και όχι σε απτές αποδείξεις, οι οποίες ανεδείχθησαν στο Ακροατήριο. Το αποτέλεσμα ήταν το Δικαστήριο να τους κηρύξει άπαντες αθώους για το αδίκημα της εγκληματικής ομάδας (συμμορίας) και να τους καταδικάσει μόνο για το αδίκημα του Νόμου περί ναρκωτικών, αποδίδοντας όμως σε κάθε ένα μέλος αυτοτελή αδικήματα, ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής τους. Κατόπιν αυτού, ένα μέλος της οικογένειας αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες και τα υπόλοιπα καταδικάστηκαν σε ποινές από 10 μήνες φυλάκιση, 2 έτη φυλάκιση και 5 έτη οι υπόλοιποι δυο. Οι εφέσεις είχαν αναστέλλουσα δύναμη και όλη η οικογένεια είναι ελεύθερη».