Μαθήματα οδικής ασφάλειας στα Λύκεια της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 08:03 Μαθήματα οδικής ασφάλειας στα Λύκεια της Λαμίας

Από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»…

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (δια της υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την αρωγή του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Σανίδα Ηλία, διοργανώνει δράσεις βιωματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα, με σκοπό τη διαμόρφωση κουλτούρας οδικής συμπεριφοράς, για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, των Λυκείων της Λαμίας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και τους κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνούν, με επιλεγμένες βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες προσεγγίσεις που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο. Θα δοκιμάσουν υψηλής τεχνολογίας προσομοιωτές ανατροπής αυτοκινήτου και πρόσκρουσης, οι οποίοι καθιστούν την επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση πιο άμεση και αποτελεσματική.

Οι ημέρες υλοποίησης της δράσης στη Λαμία είναι Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Το πρόγραμμα διαρκεί 4 διδακτικές ώρες και υλοποιείται σε δυο ομάδες των 80-100 μαθητών/τριών την ημέρα.

Α' ομάδα 9.00 - 12.00, Β' ομάδα 10.30 - 13.30. Χώρος διεξαγωγής : 5ο ΓΕΛ Λαμίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

α) Θεωρητική ενότητα - ομιλία με προβολή παρουσίασης

β) Βιωματική ενότητα - που περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες, με χρήση προσομοιωτών ανατροπής αυτοκινήτου και Πρόσκρουσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση