Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Ξεκινούν οι ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 08:42 Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Ξεκινούν οι ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων

Έργο άνω των 230.000 ευρώ…

Η 1η Ιουλίου έφερε στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του  έργου "Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων", συμβασιοποιημένου ποσού 231.258,82€ με Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Όπως ενημερώνει η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή: «με την εν λόγω σύμβαση θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης δημοτικών οδών, εντός σχεδίου πόλης, στις Κοινότητες Αμφίκλειας και Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητά τους, λόγω προβλημάτων που παρουσιάζουν».

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν:

- Τμήμα της περιφερειακής οδού Αργιθέας, συνολικού μήκους 760μ. περίπου, στον συνοικισμό "Κουμπουριανών" Αμφίκλειας.

- Την οδό Γαβριήλ στην Αμφίκλεια, συνολικού μήκους 190μ.

- Την οδό Αγίου Ευθυμίου στην Αγία Παρασκευή, συνολικού μήκους 100μ.

«Οι συγκεκριμένοι δρόμοι επιλέχθηκαν λόγω του ότι εξυπηρετούν ένα μεγάλο ποσοστό μονίμων κατοίκων, βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση συγκριτικά με άλλους και δεν απαιτούνται περαιτέρω εργασίες υποδομών. Αναμένουμε προς έγκριση εργασίες ασφαλτόστρωσης και στις Δ.Ε. Ελάτειας και Τιθορέας, αφού πρώτα αντικατασταθούν τα δίκτυα ύδρευσης, έργα που πρόκειται να συμβασιοποιηθούν το προσεχές διάστημα», συμπληρώνει η κα Στιβακτή κι επισημαίνει:

«Είναι γεγονός ότι η κατάσταση της δημοτικής οδοποιίας σε ολόκληρο τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας είναι κακή. Έχει μείνει για χρόνια ασυντήρητη και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Το γνωρίζουμε και από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας πασχίζουμε να εξασφαλίσουμε πόρους, μιας και οι χρηματοδοτήσεις για εσωτερική οδοποιία, αν όχι μηδαμινές, είναι ελάχιστες. Ευελπιστούμε ότι, με μεθοδική δουλειά και βήμα βήμα, θα επιτύχουμε την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων και θα βελτιώσουμε το σύνολο της δημοτικής οδοποιίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση