Ξεκινά την Τρίτη το 1ο θερινό σχολείο «ΔΙ.ΑΣ»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 21:30 Ξεκινά την Τρίτη το 1ο θερινό σχολείο «ΔΙ.ΑΣ»

Το 1ο θερινό σχολείο «ΔΙ.ΑΣ» με θέμα «ΔΙάστημα και ΑΣτρονομία». για μαθητές/μαθήτριες Λυκείου (σχ. έτους 2022-2023) της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, που συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαμιέων, θα πραγματοποιηθεί φέτος από 5 Ιουλίου 2022 έως 8 Ιουλίου 2022.

Η δράση έχει βασικό στόχο να δώσει την ευκαιρία σε είκοσι πέντε (25) μαθητές/μαθήτριες να γνωρίσουν την επιστήμη της Φυσικής και ειδικότερα τις επιστημονικές περιοχές του διαστήματος και της αστρονομίας με τις εφαρμογές τους, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και μέσα από αυτές να αναπτύξουν την κριτική σκέψη τους.

Η διάρκεια του θερινού σχολείου είναι τέσσερις ημέρες και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνουν διαλέξεις και δραστηριότητες-πειράματα στο Κακογιάννειο Αστεροσκοπείο Υπάτης και στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ στη Σκάρφεια Φθιώτιδας. Επίσης, στα πλαίσια του θερινού σχολείου θα διοργανωθεί μια βραδιά αστροπαρατήρησης (ανοιχτή για το ευρύ κοινό) στην Υπάτη.

Στο θερινό σχολείο «ΔΙ.ΑΣ», διδάσκουν Καθηγητές και Ερευνητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια ενώ η δαπάνη λειτουργίας του καλύπτεται από τον Δήμο Λαμιέων και όλες οι δράσεις του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση