Μαίνεται η πυρκαγιά στο Σερνικάκι – Σε Γενική Επιφυλακή οι Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 21:38 Μαίνεται η πυρκαγιά στο Σερνικάκι – Σε Γενική Επιφυλακή οι Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας

Εντολή εκκένωσης βόρεια της Ιτέας. Η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική…

Ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές στο Σερνικάκι Φωκίδας και στην Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας, πραγματοποίησε το γραφείο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, σε αγροτική έκταση στο Σερνικάκι Φωκίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 140 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Για την πυρόσβεση από αέρος επιχείρησαν 11 Α/Φ και 7 Ε/Π εκ των οποίων τα 2 Ε/Π έχουν διατεθεί από τον Ελληνικό Στρατό και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Από το "112" υπήρξε νέο μήνυμα για τοςυ κατοίκους βόρειας της Ιτεάς.

Με εντολή του Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. βρίσκεται ήδη στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Σε Γενική Επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και την Τρίτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 στις ΠΕ Βοιωτίας και Εύβοιας αλλά και σε:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση