Σκαφάτος με βίλα στη Γλυφάδα και βόλτες στη Μύκονο ο νεαρός αρχηγός της σπείρας με τα e-shops

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 09:33 Σκαφάτος με βίλα στη Γλυφάδα και βόλτες στη Μύκονο ο νεαρός αρχηγός της σπείρας με τα e-shops

Το σκάφος του Στήβ Κακέτση είχε αγοράσει ο 32χρονος «εγκέφαλος» της Εγκληματικής Ομάδας, ο οποίος έμενε σε πολυτελή βίλα στη Γλυφάδα - Είχαν ιδρύσει 11 εταιρίες στην Ελλάδα και 1 στη Βουλγαρία, εξαπατώντας τον κοσμάκη, μέσα από πολύ γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων, την οποία επίσης εξαπάτησαν.

1.866 ηλεκτρονικές απάτες με λεία 572.666, 55 ευρώ, αποκάλυψε η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops).

Ως εγκέφαλος φέρεται 32χρονος ο οποίος συνελήφθη μετά από έφοδο των αστυνομικών στην πολυτελή βίλα του στη Γλυφάδα, ενώ κατασχέθηκε και η 27μετρη θαλαμηγός που ελλιμενιζόταν στη Μαρίνα Αλίμου. Μάλιστα το ρεπορτάζ του LamiaReport καταγράφει βόλτες σε ακριβούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Μύκονος, ενώ η αγορά της φέρεται να είχε γίνει σε προηγούμενο χρόνο από τον γνωστό επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, όταν εκείνος αναγκάστηκε να πουλήσει τα περουσιακά του στοιχεία.

Γενικά τόσο ο 32χρονος όσο και τα άλλα τρία (3) ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν και συγκεκριμένα μια 35χρονη και δύο άνδρες 41 και 37 ετών, όλοι τους Έλληνες, ζούσαν πλουσιοπάροχα και η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης για την Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ήδη προέβη σε ενέργειες δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 16 άτομα, εκ των οποίων 7 αλλοδαποί, που πρόσφεραν τους λογαριασμούς τους («αχυράνθρωποι»), όπου τα «θύματα» πραγματοποιούσαν τις καταθέσεις. Από κει μέσω των τεσσάρων ηγετικών μελών της οργάνωσης μεταφερόντουσαν σε άλλους λογαριασμούς προκειμένου να τους προσδώσουν νομιμοφάνεια, εξαπατώντας παράλληλα και τα τραπεζικά ιδρύματα.

Συνολικά η εγκληματική οργάνωση είχε δημιουργήσει 11 ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα (το ένα πάρα πολύ γνωστό) και τελευταία επεκτάθηκαν στη Βουλγαρία. Ο 32χρονος ήταν μακριά από το κομμάτι της δημιουργίας, ενώ την οργάνωση για τη διακίνηση των προϊόντων είχαν αναλάβει οι άλλοι δύο άνδρες συλληφθέντες.

Σημειώνεται ότι για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά και για να εξαπατήσουν γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα που τους φιλοξενούσε τα προϊόντα, αρχικά εκτός από σημαντικές προσφορές, παρέδιδαν κανονικά. Όταν οι παραγγελίες έφταναν σε ικανοποιητικό αριθμό έκλειναν το ένα κατάστημα και προχωρούσαν σε σύσταση άλλης εταιρίας!

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας με τη συνδρομή υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, εκτός από τη θαλαμηγό κατάσχεσαν:

  • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,
  • το χρηματικό ποσό των 15.375 ευρώ,
  • πιστόλι των 9 mm και 218 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 8 φορητούς υπολογιστές,
  • 26 κάρτες τραπεζών,
  • 4 σκληρούς δίσκους υπολογιστών,
  • 9 κινητά τηλέφωνα και 12 κάρτες SIM, καθώς και
  • έγγραφα, ταμειακές μηχανές και σφραγίδες των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και να προσδιοριστεί επακριβώς από τους αρμόδιους φορολογικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου, την πρόληψη και καταπολέμηση της οργανωμένης διάπραξης απατών και της εγκληματικότητας εν γένει, θα συνεχιστούν.

(στην επόμενη φωτογραφία είναι το σκάφος του 32χρονου που κατασχέθηκε)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση