Πένθος στη Λαμία για τον τ. Νομίατρο Λευτέρη Παπαδημητρίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 08:16 Πένθος στη Λαμία για τον τ. Νομίατρο Λευτέρη Παπαδημητρίου

«Έφυγε» ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά που υπηρέτησε για πολλά χρόνια την υγεία στη Φθιώτιδα…

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους γνωστότερους ανθρώπους της υγείας και του εθελοντισμού στη Φθιώτιδα, ο Ιατρός Λευτέρης Παπαδημητρίου.

Από το 1975 και για 35 έτη, ήταν ο Νομίατρος Ν. Φθιώτιδας, επιδεικνύοντας ήθος και ακεραιότητα όπως άρμοζε σε μια τέτοια θέση ευθύνης.

Ο Λευτέρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1942 στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, ενώ τελείωσε το Α’ Γυμνάσιο Καρδίτσας. Εισήχθη με εισαγωγικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1966.

Πήρε την ειδικότητα της Μικροβιολογίας, ενώ αργότερα σπούδασε στην Υγειονομική Σχολή Αθηνών από την οποία έλαβε το πτυχίο του το 1972. Αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών το 1980 και το 1988 έλαβε την ειδικότητα της Κοινωνικής Ιατρικής.

Ιδιαίτερα δραστήριος με πλούσια κοινωνική δράση και συμμετοχές σε πλήθος συνεδρίων και λοιπών εκδηλώσεων που είχαν ως θέμα την υγεία και την αντιμετώπιση σύγχρονων και παλιότερων ασθενειών.

Το 1990 εκλέχτηκε Καθηγητής στο Παράρτημα Νοσηλευτικής Λαμίας του ΤΕΙ Λάρισας, όπου για πολλά χρόνια δίδαξε και μετά την ανεξαρτητοποίησή του ως ΤΕΙ Λαμίας.

Πολύς κόσμος όμως τον γνώρισε επίσης από τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε από τη θέση του Προέδρου του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Λαμία, για το οποίο βρήκε χώρους για τη στέγαση του. Παράλληλα οργάνωσε προγράμματα εμβολιασμου σε Ρομά και μαθητές. Οργάνωσε επίσης πρόγραμμα φιλοξενίας προσφυγων απο το Αφγανιστάν και πρόγραμμα κατά της ελονοσίας.

Από το τελευταίο αυτό μετερίζι συνέχισε να προσφέρει στους ασθενέστερους μέχρι και το Μάρτιο του 2019.

Αφήνει πίσω του την πολυαγαπημένη του σύζυγο Ευθυμία, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά (δύο έγιναν γιατροί και μία φαρμακοποιός) και πρόλαβε να χαρεί επίσης τρία εγγονάκια.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη (13/7/22) στις 5:30’ το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση