Φθιώτιδα - κορωνοϊός: Ένας στους δέκα θετικός στον κορωνοϊό σε 3.000 rapid tests!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 11:56 Φθιώτιδα - κορωνοϊός: Ένας στους δέκα θετικός στον κορωνοϊό σε 3.000 rapid tests!

Η κατανομή των κρουσμάτων στους Δήμους…

Παραμένει σε έξαρση η μετάδοση του κορωνοϊού στη Φθιώτιδα κι αυτή την εβδομάδα, όπως έδειξαν οι δωρεάν δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Η βασική διασπορά βέβαια είναι στη Λαμία όπου γίνονται και τα περισσότερα rapid tests και βρίσκονται αντίστοιχα τα περισσότερα θετικά.

Ενδεικτικά την εβδομάδα από Δευτέρα 18 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 23 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν 2.996 τεστ στο γενικό πληθυσμό σε όλον τον νομό και βρέθηκαν 448 θετικά. Ωστόσο για 163 από αυτά υπάρχει η διευκρίνιση ότι πρόκειται για άτομα που νοσούσαν και βρέθηκαν θετικά στον επανέλεγχο της 6ης (συνήθως) ημέρας.

Έτσι, με την παραπάνω παραδοχή τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που αποκάλυψαν οι δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ αυτή την εβδομάδα, ήταν 285 ή ποσοστό θετικότητας 10,06% (έχοντας αφαιρέσει τον αριθμό των τεστ όσων ξαναβρέθηκαν θετικοί).

Με απλά μαθηματικά λοιπόν ένας στους δέκα πολίτες είναι θετικός στον κορωνοϊό και δε διαφέρει από τη θετικότητα της εβδομάδας 26 (27/6-3/7), το 10,62 που είχε ανακοινώσει τότε ο ΕΟΔΥ (έκτοτε δεν έχει ξαναδώσει ο Οργανισμός το συγκεκριμένο στατιστικό).

Ας δούμε πως έχει η κατανομή αυτών των κρουσμάτων ανά Δήμο:

Δήμος Λαμιέων

2.695 τεστ και 273 θετικά

Δήμος Αμφίκλειας - Ελατειας

(Κάτω Τιθορέα) 28 τεστ με 3 θετικά που αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 65 έτη

Δήμος Καμένων Βούρλων

(Καμένα Βούρλα) 54 τεστ με 5 θετικά που αφορούν σε 1 άνδρα και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 71 έτη

Δήμος Λοκρών

Αταλάντη: 22 τεστ με 1 θετικό που αντιστοιχεί σε 72χρονο

Μαλεσίνα: 24 τεστ χωρίς θετικό

Δήμος Στυλίδας

Αγία Μαρίνα: 108 τεστ χωρίς θετικό

Παραλία Ραχών: 33 τεστ με 1 θετικό που αντιστοιχεί σε άνδρα 48 ετών

Στυλίδα: 32 τεστ με 2 θετικά που αφορούν σε 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση