Καμένα Βούρλα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Παντελεήμονα - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 16:46 Καμένα Βούρλα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Παντελεήμονα - ΦΩΤΟ

Με λαμπρότητα και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου των Καμένων Βούρλων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Λουτρόπολης, το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022.

Μετά τον χτεσινό Εσπερινό και τον σημερινό Όρθρο, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, οι Βουλευτές Φθιώτιδας, κ.κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και Θέμης Χειμάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Φθιώτιδας και Περιβάλλοντος, κ.κ. Ηλίας Σανίδας και Ηλίας Κυρμανίδης αντίστοιχα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ο Διευθυντής του Α.Τ. Καμένων Βούρλων, κ. Απόστολος Στεργιόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ευθυμία Αργυροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Λεωνίδας Πενταλιός, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.κ. Γεωργία Μπήτα και Γεωργία Κουκούλη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμένων Βούρλων, κ. Δημήτριος Καραμανώλης.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Συμεών αναφέρθηκε «στον επιστήμονα Άγιο Παντελεήμονα που είχε διαβάσει τον Αρχαίο Έλληνα, Ιπποκράτη, και άλλους αρχαίους σοφούς», ο οποίος μαζί με την ιατρική θεράπευε με την αγάπη. «Η αγάπη είναι το πραγματικό φάρμακο. Αγαπήστε αυτό που κάνετε. Να αγαπήσουμε την αποστολή μας», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον κ.κ. Συμεών ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Κολοκυθάς, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα. Μεταξύ άλλων ανέφερε προς τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας: «Την αγάπη σας την προσφέρετε με την συμπεριφορά σας. Ευχαριστώ τον Θεό που μας τιμάτε ιδιαιτέρως. Με την προσφορά σας πολλαπλασιάζετε τους δύο προκατόχους σας. Με συγκινείτε περισσότερο απ’ αυτούς. Σε κάθε Λειτουργία έχουμε με τον σημερινό Δεσπότη μας τις σκιές του Δαμασκηνού και του Νικολάου».

Ο κ.κ. Συμεών, δεν παρέλειψε να καλέσει όλη τη Φθιώτιδα απόψε το βράδυ στις 21:00 στα Καμένα Βούρλα στην «21η Βραδιά Παράδοσης», που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Καμένων Βούρλων και ο Όμιλος Παράδοσης – Λαογραφίας Καμένων Βούρλων στο προαύλιο του Ι.Ν. «Ευχηθείτε, γιορτάστε, το έχουμε ανάγκη. Εγώ θα είμαι πάλι εδώ για να γιορτάσω μαζί σας. Το βράδυ ελάτε απ’ όλη τη Φθιώτιδα στα Καμένα Βούρλα, χωράμε. Ελάτε να γιορτάσουμε τον Άγιο Παντελεήμονα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση