Πυρκαγιά στον Άγιο Γεώργιο Πελασγίας - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 11:00 Πυρκαγιά στον Άγιο Γεώργιο Πελασγίας - Δείτε εικόνες

Από άγνωστη αιτία είχε πάρει και πάλι φωτιά πέρυσι στο ίδιο σημείο!

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής το πρωί της Πέμπτης (4/8) στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην παραλία Πελασγίας, για φωτιά που ξεκίνησε σε καλαμιές πλησίον ελαιοπερίβολου, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση υπήρχαν και εξοχικές κατοικίες.

Πολύ γρήγορα στο σημείο έφτασαν συνολικά πέντε οχήματα, από την Π.Υ. Λαμίας με επικεφαλής τον Διοικητή νομού Πύραρχο Λουκά Μούτσελο και τον Υποδιοικητή Επιπυραγό Δημήτρη Ζάχο και το ΠΚ Στυλίδας με το Διοικητή του, Ανθυποπυραγό Βαλεντίνο Στεφανή, προκειμένου να εξαφανίσουν γρήγορα τον κίνδυνο εξάπλωσης στη γύρω περιοχή. Επίσης στο σημείο βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος της περιοχής Γιάννης Πρέμέτης, ο οποίος συνέδραμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά πρόλαβε κι έκαψε δέκα στρέμματα ελιές και καλαμιές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η ίδια περιοχή είχε ξανακαεί και πέρυσι με την αρμόδια υπηρεσία να διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά στον Άγιο Γεώργιο:

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι που σε ορισμένα σημεία είναι ισχυροί, έχουν θέση σε μερική επιφυλακή τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη Στερεά Ελλάδα.

Ειδικά στο χάρτη επικινδυνότητας, παραμένουν σε «πορτοκαλί» συναγερμό περιοχές της νότιας Εύβοιας και του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ενώ σε υψηλό κίνδυνο  (κατηγορία «3») είναι οι νόμοι Φθιώτιδας, Βοιωτίας και ο Δήμος Δελφών από τη Φωκίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση