Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Συκά Υπάτης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 16:22 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Συκά Υπάτης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικων δυνάμεων από γη και αέρα έφερε γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δασική έκταση με πουρνάρια, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα με απόσταση περίπου 150 μέτρα το καθένα, και γρήγορα το ένα από αυτά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΠΥ από τη Λαμία, το Αργυροχώρι και τη Μακρακώμη, ενώ ταυτόχρονα στη μάχη από αέρος ρίχτηκαν τα δυο PZL από Λαμία και ένα ακόμη ελικόπτερο που ήρθε για βοήθεια.

Τελικά οι συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων έφεραν αποτέλεσμα και λίγο μετά τις 4:00΄  το απόγευμα η πυρκαγιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο, παρά την πυκνή βλάστηση που είχε η περιοχή και τον δυνατό αέρα, που φυσούσε.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι ρίψεις νερού, για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος πιθανών αναζωπυρώσεων.

Εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμε και ο Δήμος Λαμιέων με υδροφόρες και μηχανήματα, ενώ στο σημείο έσπευσαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο Αντιδήμαρχος Πολίτικης Προστασίας Κώστας Ξεφλούδας.

Την προσοχή των δημοτών επέστησε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ έκανε λόγο για μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά.

«Ήταν μια πυρκαγιά που ξέσπασε πολύ κοντά στο χωριό Συκά, με τέσσερις εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στο δρόμο Συκά - Σπερχειάδα. Αμέσως οι φλόγες επεκτάθηκαν σε δασική περιοχή με πουρνάρια και άλλη δασική βλάστηση. Ευτυχώς ήταν άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής, αρχικά του πυροσβεστικού κλιμακίου Αργυροχωρίου και στη συνέχεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φθιώτιδας, με πυροσβεστικά οχήματα και με εναέρια μέσα PZL και ένα ελικόπτερο Ericsson, οπότε πολύ γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο. Θέλω να ευχαριστήσω τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας του Δήμου Λαμιέων, που συνέδραμαν με υδροφόρα οχήματα προμήθειας νερού τα πυροσβεστικά οχήματα....»

Δείτε βίντεο...

Δείτε και φωτογραφίες από την πυρκαγιά στη Συκά Υπάτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση