Τεράστια διάκριση για Λαμιώτη φωτογράφο!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 07:25 Τεράστια διάκριση για Λαμιώτη φωτογράφο!

Πολλά τα βραβεία μέχρι τώρα για τον Λαμιώτη πολιτικό μηχανικό, που έχει πάθος με τη φωτογραφία, όμως αυτή η παγκόσμια διάκριση ξεπέρασε και τις δικές του προσδοκίες, όπως ο ίδιος είπε στο LamiaReport.

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε μία σειρά απο μοναδικές παγκόσμιες επιτυχίες του συμπατριώτη μας φωτογράφου Θανάση Μαλούκου, σε έναν απο τους μεγαλύτερους διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς, τον Prix de la Photograpie de ParisPX3, όπου μεταξύ άλλων κατέλαβε και την πρώτη θέση παγκοσμίως και το τίτλο: “Best NewTalent of the Year” για την μοναδική του φωτογραφία με τίτλο: “La Desolata”.

Η φωτογραφία αυτή αποτυπώθηκε στην μικρή πόλη Canosa di Puglia, στην Ιταλία, κατα την διάρκεια της πιό σπαραξικάρδιας λιτανείας της καθολικής εκκλησίας, το καθολικό Μ. Σάββατο.

Η λιτανεία αυτή αφορά τον θρήνο της Παναγίας για την απώλεια του Παιδιού Της, αλλά προεκτείνεται και στους δεσμούς κάθε μητέρας με τα παιδιά της.

Οι εκατοντάδες συμμετέχουσες, ντυμένες σε απόλυτα μαύρα και φορώντας ένα μεγάλο ολόμαυρο πέπλο, περιφέρονται στους στενούς δρόμους της πόλης, οδυρόμενες με τους στοίχους του ύμνου “StabatMater” του 13ου αιώνα, συνοδευόμενες απο τη καθηλωτική μουσική της ορχήστρας.

Το απίστευτο στιγμιότυπο της φωτογραφίας, επάξια χάρισε στον φίλο μας το παραπάνω βραβείο, αλλά επιπλέον και το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία “πορτραίτα-πολιτισμός”και την πρώτη θέση στην κατηγορία “πορτραίτα”.

Επίσης, χρυσό μετάλλιο απέσπασε για την γνώριμη σε μας αντιπολεμική φωτογραφία του, με τίτλο “War Poem που την δημοσιεύσαμε λίγο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο διαγωνισμός Prix de la Photograpie de Paris είναι ο μεγαλύτερος φωτογραφικός διαγωνισμός της Ευρώπης με έδρα το Παρίσι, με σκοπό να γνωρίσει τους καλύτερους φωτογράφους και τα έργα τους στο ευρύ κοινό, αλλά και να προωθήσει την τέχνη της φωτογραφίας παγκοσμίως. Είμαι θετικά σοκαρισμένος, αφού οι διακρίσεις αυτές ξεπέρασαν ακόμα και τις προσδοκίες μου. Το πάθος για τη φωτογραφία μπορεί τελικά χωρίς να το ξέρεις να σε οδηγήσει σε μονοπάτια που δεν είχες φανταστεί ποτέ!», είπε στο LamiaReport.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες του Θανάση Μαλούκου θα εκτεθούν σε ειδική έκθεση στο Παρίσι, τον Νοέμβριο, ενώ οι πληροφορίες μας λένε πως ετοιμάζει και έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα.

Μπορείτε να δείτε τον διαγωνισμό εδώ:

https://px3.fr/winners/px3/2022/

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση