Έξυπνα συστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας και νερού στο Δήμο Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 17:57 Έξυπνα συστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας και νερού στο Δήμο Δομοκού

Υπεγράφη η σύμβαση ύψους 2.182.325,60 ευρώ…

Στοχεύοντας στην αναβάθμιση των δικτύων και υποδομών του Δήμου του, προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών του, ο Δήμαρχος Δομοκού, Χαράλαμπος Λιόλιος, υπέγραψε την σύμβαση με την Ανάδοχο εταιρεία για την «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας  και  εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Δομοκού» συνολικού προϋπολογισμού 2.182.325,60 € με το Φ.Π.Α. (24%).

Το έργο είναι στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» με τίτλο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων».

Αφορά την προμήθεια, την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία νέων πινάκων ισχύος με ενσωματωμένους ρυθμιστές στροφών για τις Γεωτρήσεις του δικτύου ύδρευσης, την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία αναλυτών ενέργειας  και Λογισμικού Ενεργειακής Βελτιστοποίησης λειτουργίας και αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων αντλητικών συγκροτημάτων, με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και ενσωμάτωση τους στο Κεντρικό Σύστημα  Τηλελέγχου  τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών των δεξαμενών και αντλιοστασίων Ύδρευσης του Δήμου Δομοκού.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Δομοκού, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα, από την πρώτη στιγμή της θητείας του, την εξοικονόμηση ενέργειας και την διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού όπως είναι το νερό, συνεχίζει μαζί με τους συνεργάτες του και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να διεκδικεί και να υλοποιεί έργα και μελέτες προς όφελος όλων των συνδημοτών τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση