Γ. Οικονόμου: Στην Κωνσταντινούπολη και τον Πατριάρχη για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 19:52 Γ. Οικονόμου: Στην Κωνσταντινούπολη και τον Πατριάρχη για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη.

Στην Κωνσταντινούπολη παραβρίσκονται επίσης εκατοντάδες πολίτες της Φθιώτιδας, καθώς και Υπουργοί, Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχοι και τοπικοί φορείς.

Ο Άγιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης υπήρξε κληρικός της Μητροπόλεως Φθιώτιδας και αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. Η μνήμη, αλλά και οι εμπειρίες για τη διακονία, την αγάπη και την συμπαράσταση που απλόχερα έδινε στους ανθρώπους, είναι η ζωντανή μαρτυρία που συγκροτεί την αντίληψη που υπάρχει για το βίο του.

Η Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα επετεύχθη χάρη στις προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ Συμεών, ο οποίος ηγείται της αποστολής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδας, με το υψηλό κύρος που διαθέτει στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, επέτυχε να υποστηρίξει ενώπιον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ Βαρθολομαίου, με τρόπο υποδειγματικό, άριστα τεκμηριωμένο και απόλυτα μεθοδικό το αίτημα της Αγιοκατάταξης, η οποία χωρίς αμφιβολία αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας της Μητροπόλεώς μας, τόσο από εκκλησιαστικής και θεολογικής, όσο και από κοινωνικής και τοπικής σκοπιάς.

Αξιομνημόνευτη ήταν η συμβολή του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Νικολάου, για τον τρόπο που χειρίστηκε το αίτημα της επίσημης αναγραφής στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας, στη διάρκεια της διακονίας του.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση με εκπροσώπους της ρωμαίικης κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα, τις αγωνίες που αντιμετωπίζουν αλλά και την επιμονή τους να κρατήσουν ζωντανό το αποτύπωμά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση