Επιστολή Συκιώτη για την αποπεράτωση του οδικού δικτύου Αγίου Κων/νου - Άγναντης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 14:55 Επιστολή Συκιώτη για την αποπεράτωση του οδικού δικτύου Αγίου Κων/νου - Άγναντης

Επικίνδυνος ακόμη και για την εκτέλεση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ ενόψει και της έναρξης των σχολείων…

Επιστολή με πολλούς αποδέκτες απέστειλε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Γιάννης Συκιώτης, για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Αγίου Κωνσταντίνου – Άγναντης.

Προηγήθηκε έγγραφο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας που κρίνει τον εν λόγω δρόμο επικίνδυνο, ειδικά τώρα που σε λίγες μέρες θα κληθούν να ανεβοκατεβάζουν μαθητές στα σχολεία τους και του Προέδρου της Άγναντης Γιάννη Παπασταμάτη που περιγράφει την κακή κατάστασή του.

Ειδικότερα η επιστολή του κ. Συκιώτη αναφέρει:

«Σε κακή κατάσταση παραμένει ο δρόμος που συνδέει τον Άγιο Κωνσταντίνο με την Άγναντη,  έναν χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον  ανάδοχο. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στον Δήμο μας το Τμήμα Συντήρησης  Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το  οποίο έχει αναλάβει και την αποπεράτωσή του, το έργο της αποκατάστασης καταστροφής  λόγω καθίζησης οδοστρώματος και τη διαμόρφωση πρανών στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο  έχει ολοκληρωθεί ως προς τα τεχνικά έργα και απομένει η οδοποιία,δηλαδή η ανακατασκευή  και συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άγναντης, κ. Ιωάννη Παπασταμάτη, την  Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, κ. Δημήτριος  Παπαναγιώτου, επισημαίνει –μεταξύ άλλων- πως ο δρόμος «δεν είναι μόνο κακός σαν  οδόστρωμα αλλά κρίνεται και επικίνδυνος για όλα τα οχήματα και περισσότερο δε για τα  λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους μαθητές από Άγναντη προς Αγ. Κωνσταντίνο και  αντίστροφα». 

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Παπασταμάτης τονίζει με έγγραφό του τη Δευτέρα 29 Αυγούστου  2022 ότι «το υφιστάμενο έργο δεν βελτίωσε τις συνθήκες εξυπηρέτησης των εκατοντάδων  πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κωνσταντίνου και κυρίως της Τοπικής Κοινότητας  Άγναντης και όχι μόνο, οι οποίοι χρησιμοποιούν το ανωτέρω δίκτυο επί καθημερινής βάσεως  και διαμαρτύρονται συνεχώς και εντόνως για τη συνεχή ταλαιπωρία και την φθορά των  οχημάτων τους». 

Κατόπιν αυτών, καλούμε αφενός μεν τους αρμόδιους για την αποπεράτωση του εν λόγω  έργου, αφετέρου δε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άμεσα, δεδομένου ότι  ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος. 

Παράλληλα, παρακαλούμε τους Βουλευτές της Περιφερειακής μας Ενότητας όπως σταθούν  αρωγοί στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου με τον  βέλτιστο τρόπο».

Ο πίνακας των αποδεκτών της επιστολής:

Προς: 

- Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα 

- Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό   Εκπρόσωπο, κ. Ιωάννη Οικονόμου 

- Βουλευτή, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα 

- Βουλευτή, κ. Γεώργιο Κοτρωνιά 

- Βουλευτή, κ. Ιωάννη Σαρακιώτη 

- Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό 

- Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, κ. Ηλία Σανίδα 

- Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αγίου Κων/νου, κ. Νικόλαο Παπαγρηγορίου 

-Πρόεδρο Κοινότητας Άγναντης, κ. Ιωάννη Παπασταμάτη

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση