Λαμία: «Έφυγε» ο σπουδαίος επιστήμονας Γιώργος Στάθης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 08:34 Λαμία: «Έφυγε» ο σπουδαίος επιστήμονας Γιώργος Στάθης

Το πάθος του για τη Φυσική, βοήθησε γενιές και γενιές μαθητών στη Φθιώτιδα να πετύχουν στο πανεπιστήμιο, ενώ ασχολήθηκε και με τα κοινά στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ελάτεια…

Βαρύ πένθος στη Φθιώτιδα για το θάνατο του Φυσικού και εξαιρετικού επιστήμονα, Γιώργου Στάθη στα 69 του χρόνια.

Επρόκειτο για έναν από τους πιο γνωστούς καθηγητές στην φροντιστηριακή εκπαίδευση, σε Λαμία και Ελάτεια, έχοντας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια το εξειδικευμένο «Ιατρικό Φροντιστήριο» για τα παιδιά που επέλεγαν την κατεύθυνση των Επιστημών Υγείας.

«Σπουδαίος επιστήμονας μα πάνω από όλα εκλεκτός συνάδελφος και φίλος. Έχει προσφέρει πολλά στην εκπαίδευση, βοηθώντας πολλούς μαθητές να βρουν το δρόμο της επιτυχίας. Θα μας λείψει γιατί ήταν καλός άνθρωπος», είπε στο LamiaReport ο συνάδελφός του Μαθηματικός, Βασίλης Γατσινάρης.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Στάθης

Ο Γιώργος Στάθης τελείωσε το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών το 1975. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικό στην Πυρηνική Φυσική, στο Έτμοντον του Καναδά.

 Με πάνω από 40 χρόνια φροντιστηριακή εμπειρία, ξεκίνησε να διδάσκει Φυσική το 1980 και από τότε βοήθησε εκατοντάδες μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους.

Στον ερευνητικό τομέα σχεδίασε μία πρωτοποριακή εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυάζοντας την αεροδυναμική, υδροδυναμική και τον 3ο νόμο του Νεύτωνα.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων με τίτλους: "Η Φυσική της Α' Λυκείου" και " Φυσική Α' και Β' Λυκείου - Μεθοδολογία προβλημάτων ηλεκτρισμού".

Στην Αυτοδιοίκηση

Το 2019, διεκδίκησε το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες - Δύναμη Αναγέννησης» πετυχαίνοντας να εκλέξει τέσσερα (4) άτομα στο 27μελες συμβούλιο.

Ως παράδειγμα ευγενούς και ενεργού πολίτη, περιγράφει το Γιώργο Στάθη η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή:

«Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στον Δήμο μας η είδηση της απώλειας του Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Γιώργου Στάθη, μετά το χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Γιώργος Στάθης υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος και ευγένεια και υπήρξε λαμπρός επιστήμονας, άνθρωπος έντιμος και σεβαστός, που αγαπούσε τον τόπο του και πάσχιζε γι’ αυτόν.

Στην οικογένειά του, στους οικείους του και στα αγαπημένα του πρόσωπα, απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια και το παράδειγμά του, αυτό της ενεργού συμμετοχής του στα κοινά, ας γίνει πηγή έμπνευσης για τους κατοίκους του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας».

«Ευγενέστατος άνθρωπος, μακριά από πολιτικές γραμμές, τον ενδιέφερε μόνο το καλό του τόπου του», λέει στο LamiaReport καταθέτοντας το σεβασμό του προς το πρόσωπο του εκλιπόντος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίκλειας - Ελάτειας, Αντώνης Πόρρος, που τον είχε κι ο ίδιος καθηγητή προετοιμαζόμενος για το Πανεπιστήμιο.

Συλλυπητήρια

Τον εκλεκτό τους συνάδελφο αποχαιρετούν τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Φωκίδας Ευρυτανίας:

«Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Φωκίδας Ευρυτανίας αποχαιρετά έναν συνάδελφο - φροντιστή, έναν επιστήμονα που υπηρέτησε επί σειρά ετών την φροντιστηριακή εκπαίδευση, μέχρι το τέλος της ζωής του. Εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει».

Η κηδεία του Γιώργου Στάθη θα γίνει την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 11:30’ το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ελάτεια.

Από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση