Λαμία - Φθιώτιδα: Μικρή μείωση της θετικότητας στα rapid tests

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 20:33 Λαμία - Φθιώτιδα: Μικρή μείωση της θετικότητας στα rapid tests

Τι έγινε αυτή την εβδομάδα στις δράσεις του ΕΟΔΥ…

Μειώθηκε κι άλλο η προσέλευση των πολιτών στα rapid tests που πραγματοποιούν οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Μικρή μείωση παρατηρήθηκε και στη θετικότητα, ωστόσο το «δείγμα» δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό, καθώς είναι φανερό ότι στα σημεία δειγματοληψιών προσέρχονται πλέον  άτομα που είτε έχουν συμπτώματα ή είναι στενές επαφές κρουσμάτων.

Αυτή την εβδομάδα σε σύνολο 16 δράσεων σε όλη τη Φθιώτιδα πραγματοποιήθηκαν 1.683 rapid tests έναντι 1.772 την προηγούμενη.

Τα θετικά που βρέθηκαν ήταν 128 (έναντι 149 την προηγούμενη εβδομάδα), όμως υπάρχει η διαφορά σε σχέση με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα ο Εθνικός Οργανισμός έδωσε 200 θετικά συμπεριλαμβάνοντας σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Λαμιέων και 72 θετικά που είχαν ξανακαταγραφεί, αφού αντιστοιχούν σε πολίτες που ήταν θετικοί και προσήρθαν για επανεξέταση.

Αφαιρώντας τα τεστ που ξαναβγήκαν θετικά, η θετικότητα την εβδομάδα που εξετάζουμε διαμορφώνεται σχεδόν στο 8,0%, από 8,9% και μία εβδομάδα νωρίτερα.

Αναλυτικά τα τεστ και τα θετικά ανά Δήμο:

Λαμιέων (7,96%)

1.605 τεστ - 122 θετικά (194 σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ)

Αμφίκλειας - Ελάτειας (0%)

Κάτω Τιθορέα 6 τεστ - 0

Ελάτεια 17 τεστ - 0

Στυλίδας (10,91%)

Παραλία Ραχών 26 τεστ - 3 θετικά (αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 23 έτη)

Στυλίδα 29 τεστ - 3 θετικά (αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 54 έτη)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση