Σταϊκούρας: «Κατατέθηκε η διάταξη για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας & το Διοικητήριο Στερεάς»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 07:04 Σταϊκούρας: «Κατατέθηκε η διάταξη για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας & το Διοικητήριο Στερεάς»

Όπως είχε ενημερώσει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατατέθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Εταιρική διακυβέρνηση των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου και των λοιπών θυγατρικών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, διαχείριση συμμετοχών του Δημοσίου σε ανώνυμες εταιρείες και ρυθμίσεις για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, αξιολόγηση της έναντι του Δημοσίου φερεγγυότητας και πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων και σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, ίδρυση και λειτουργία Κεντρικού Μητρώου Πιστώσεων, Συμπληρωματικός Κρατικός Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2022 και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών», νομοθετική διάταξη για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας και το Διοικητήριο Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, στο άρθρο 125 του σχεδίου νόμου αναφέρεται πως:

«Για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και του Διοικητηρίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τροποποιείται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης:

α) η χρήση γης του τμήματος Α με στοιχεία Α1, Α2, Α3, Α4, Α5, Α1, έκτασης 23.703,13 τ.μ., από «Διοίκηση» σε «Χώρο Πρασίνου», και

β) η χρήση γης του τμήματος Β με στοιχεία 1, 2, 3, 4, 5, Η, Θ, Ι, Κ, Λ, Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Α, Ω, 1 έκτασης 11.175,96 τ.μ., καθώς και της ζώνης 50 μέτρων με στοιχεία 1, 2, 3, 4, 5, Ζ, Ε, Δ, Γ, 6, 7, 8, 1, έκτασης 12.527,17 τ.μ., από «Χώρος Πρασίνου» σε «Διοίκηση».

4. Στο γήπεδο Ε2 με στοιχεία Α, Β, Ψ, Ω, Α, έκτασης 15.000 τ.μ., στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας και στο γήπεδο Ε1 με στοιχεία Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Λ, Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Α, έκτασης 13.880,60 τ.μ., στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το Διοικητήριο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ισχύουν οι κάτωθι όροι δόμησης:

α. Μέγιστο ποσοστό κάλυψης: 50% της επιφάνειας.

β. Μέγιστος συντελεστής δόμησης: 0,8.

γ. Συντελεστής όγκου: 4,40.

δ. Ελάχιστες αποστάσεις των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου: 7,50 μέτρα.

ε. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων: 17,50 μέτρα μετρούμενο από το γύρω φυσικό ή διαμορφωμένο έδαφος.

ζ. Ορίζεται πρασιά: 7,50 μ.».

«Το ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την ταχύτερη υλοποίηση έργων, με αναπτυξιακή δυναμική και μεγάλη σπουδαιότητα για τη Φθιώτιδα και τη Λαμία, έγινε. Οι συστηματικές προσπάθειες συνεχίζονται», σημειώνει σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση