Φθιώτιδα: Με 35αρια έκλεισε η εβδομάδα - Δροσίζει από σήμερα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 08:04 Φθιώτιδα: Με 35αρια έκλεισε η εβδομάδα - Δροσίζει από σήμερα

Ποια ήταν η μέγιστη θερμοκρασία τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου στη Λαμία. Αλλάζει ο καιρός από Δευτέρα…

Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη χώρα το μεσημέρι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου.

Όπως φαίνεται στον πίνακα ο οποίος παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες, η απολύτως μέγιστη καταγράφηκε στο Κρανίδι και ήταν ίση με 35.6 βαθμούς Κελσίου.

Στους 34,4 το θερμόμετρο στη Στυλίδα στις 15:10, στις 14:30’ στην Τανάγρα είχαμε 34,3, όπως και στην Αυλίδα (14:10’). Στους 34 ο υδράργυρος στην Τραγάνα Φθιώτιδας.

Στη Λαμία η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 31,4 βαθμούς. Η μέγιστη θερμοκρασία αυτό το μήνα για την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, σημειώθηκε το Σάββατο 17/9 με το θερμόμετρο να δείχνει 35,4 βαθμούς στις 17:50’!

Από Δευτέρα αλλάζει ο καιρός.

Δείτε τη γενική πρόγνωση από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-09-22
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 27 με 28 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-09-22
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-09-22
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα βόρεια θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-09-22
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες και την Εύβοια, όπου τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-09-22
Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ανατολικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση