Αρχαιολογικές Έρευνες σε 22.000 στρέμματα στην Αρχαία Μελιταία (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 14:02 Αρχαιολογικές Έρευνες σε 22.000 στρέμματα στην Αρχαία Μελιταία (ΦΩΤΟ)

Στο πλευρό των αρχαιολόγων ο Δήμος Δομοκού…

Ξεκίνησαν οι ερευνητικές εργασίες του νέου αρχαιολογικού προγράμματος στην αρχαία Μελιταία, το οποίο αποτελεί συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Οι προκαταρκτικές εργασίες εντοπίζονται στο πλάτωμα της ακρόπολης της αρχαίας Μελιταίας, τον οποίο χώρο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος κατά την έναρξη των εργασιών ευχόμενος καλά αποτελέσματα σε όλη αυτή την προσπάθεια που πρώτη φορά ξεκινάει στην περιοχή.

Η δημοτική αρχή στηρίζει από την πρώτη στιγμή την παραπάνω προσπάθεια με όσα μέσα διαθέτει και μπορεί. Ήδη με έξοδα του δήμου έχει εξοπλιστεί το παλαιό δημοτικό σχολείο της Μελιταίας με γραφεία και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να αποτελέσει την έδρα του προγράμματος.

Το πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα έχει τον τίτλο: «Αρχαιολογικές Έρευνες και Εργασίες στη Μελιταία – Melitaia Archaeological Program (MELAP)». Οι ερευνητικές εργασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν φέτος θα διαρκέσουν έως το 2026 καλύπτοντας έκταση 22.000 στρεμμάτων.

Για το έτος 2022 έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εργασίες:

• Επιφανειακή έρευνα και γεωφυσικές διασκοπήσεις σε επιλεγμένες θέσεις μίας έκτασης 22.000 στρεμμάτων.

• Τοπογραφική αποτύπωση της υπό έρευνα περιοχής με την εφαρμογή του εναέριου συστήματος LiDAR.

• Καθαρισμός της ακρόπολης από μπάζα και φερτά υλικά.

• Καθαρισμός των ανασκαφικών τομών παλαιότερων ερευνητικών περιόδων, σχεδιασμός και αποτύπωσή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση