Αιτήσεις για την τακτοποίηση κτηρίων σε δασικές εκτάσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 19:49 Αιτήσεις για την τακτοποίηση κτηρίων σε δασικές εκτάσεις (ΦΩΤΟ αρχείου)

Ανοίγει η πλατφόρμα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου…

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η έναρξη από 5 Οκτωβρίου 2022, της επίσημης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του κεφαλαίου ΣΤ’ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ του ν.4685/2020 (άρθρα 50-55), η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, οι κάτοχοι κτηρίων οικιστικής χρήσης σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, που εμφανίζουν λειτουργική ενότητα, έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις ρυθμίσεις των οικιστικών πυκνώσεων και να τακτοποιήσουν τις δομημένες επιφάνειες ιδιοκτησίας τους για 30 χρόνια. Κατόπιν της υποβολής αίτησης υπαγωγής στις παραπάνω ρυθμίσεις, η οποία, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, συνοδεύεται από παράβολο των 250€, παγώνουν οι διοικητικές πράξεις προστίμων και κατεδαφίσεων.

Η λειτουργία και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στην ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/68161/3775/21 (Β΄3253) με τίτλο «Όροι και προδιαγραφές λειτουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας της παρ. 1 του άρθρου 52 του ν. 4685/ 2020».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής- Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή, δήλωσε ικανοποιημένη για την εξέλιξη και τη δρομολόγηση της διαδικασίας, καθώς όπως αναφέρει «μετά από αγώνα ετών και τις ενέργειές μας σε συντονισμό με τον Περιφειάρχη Φάνη Σπανό προς τα αρμόδια υπουργεία, για την εύρεση λύσης του προβλήματος αυτού που αφορά οικισμούς της περιφέρειά μας αλλά και μεμονωμένες κατοικίες, δίδεται πλέον λύση σε μια παθογένεια δεκαετιών». Καλεί λοιπόν τους ενδιαφερομένους κατοίκους των περιοχών που εντάσσονται στις συγκεκριμένες διατάξεις, να καταθέσουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους.

«Είναι σημαντικό» -συμπληρώνει η κ. Καλαντζή- «να ενταχθούν οικισμοί των περιφερειακών μας ενοτήτων στο κτηματολόγιο, καθώς θα ρυθμιστεί μια μεγάλη εκκρεμότητα και θα ξεκινήσει μια προσπάθεια να προστατευθούν τόσο οι περιουσίες των πολιτών, σε συνδυασμό με την προστασία του δασικού περιβάλλοντος».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση