Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στεγαστικής συνδρομής για τις ζημιές του «Ιανού»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 11:13 Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στεγαστικής συνδρομής για τις ζημιές του «Ιανού»

Αφορά τη Φθιώτιδα, όλη τη Θεσσαλία και την Κόρινθο…

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Καραγιάννη, η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο Ιανός τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η απόφαση αφορά περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 7η Οκτωβρίου 2023.

Οι λόγοι που οδήγησαν στη συγκεκριμένη παράταση όπως αναφέρονται στην απόφαση είναι, τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την εξάπλωση του κορονοϊού, τα οποία και δημιούργησαν δυσκολίες στους πληγέντες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύνταξη και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την αποκατάσταση των κτιρίων τους, αλλά και το γεγονός ότι ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί υπολείπεται του πλήθους των βλαβέντων κτιρίων.

Η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές αποφάσεις και κατά τα λοιπά εφαρμόζονται, η σχετική κοινή υπουργική απόφαση περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής καθώς και οι υπουργικές αποφάσεις καθορισμού διαδικασιών χορήγησής της.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση