Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 00:02 Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Με επικεφαλής το μέλος της κεντρικής επιτροπής Βαγγέλη Τσόγκα…

Στο Νοσοκομείο Λαμίας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (19/10) κλιμάκιο ης Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ  Φθιώτιδας με επικεφαλής το μέλος της κεντρικής επιτροπής Βαγγέλη Τσόγκα και αποτελούμενο από τον γραμματέα της  νομαρχιακής Γιάννη Σταύρου, τον υπεύθυνο επικοινωνίας στην Φθιώτιδα Μάνο Γέμελο και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Λαμίας, Γεώργιο Τσαλαφούτη και Θοδωρή  Τσακατάρα.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου σκοπός της επίσκεψης ήταν, «η εκ νέου καταγραφή των προβλημάτων και ελλείψεων στις υγειονομικές δομές του νομού,  η υποστελέχωση του νοσοκομείου από υγειονομικό προσωπικό και η άσκηση πίεσης στην Κυβέρνηση μέσω προτάσεων για την εξεύρεση λύσεων».

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ συνάντησαν το Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Βαγγέλη Οικονόμου με μέλη του σωματείου.

Από τις συναντήσεις προέκυψαν οι παρακάτω διαπιστώσεις.

  • Επικρατεί υποστελέχωση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Μόνο το 65% των οργανικών θέσεων των ιατρών καλύπτεται, ενώ υπάρχουν και κλειστές κλινικές.
  • Το ιατρικό προσωπικό εξαντλείται από τις υπεράριθμες εφημερίες, παρότι συνεχίζει να ανταποκρίνεται.
  • Το τμήμα επειγόντων περιστατικών χρήζει άμεσης ενίσχυσης ιατρικονοσηλευτικού προσωπικού.
  • Οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (κέντρα Υγείας) και επαρκής στελέχωσης του.

Το κλιμάκιο τόνισε, ότι η θωράκιση του ΕΣΥ αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ, πόσο μάλλον ενόψει του δύσκολου χειμώνα που αναμένεται.

«Η Κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν νοείται Κοινωνικό Κράτος χωρίς ισχυρό ΕΣΥ και να πράξει ανάλογα για την αναγέννηση και τον εκσυγχρονισμό του. Το 4,5 % των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κατευθυνθεί στην Υγεία (κυρίως κτηριακές – ενεργειακές αναβαθμίσεις) είναι χαμηλό», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας που καταλήγει:

«Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις Ιατρών και στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, για υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Φθιώτιδας. Τέλος η ένταξη των Νοσηλευτών στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών , αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτείας. Χρειάζονται έργα και όχι μόνο λόγια...».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση